Samsung, Çin'deki son bilgisayar fabrikasını da kapattı

02.08.2020 - 14:30, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1794+ kez okundu.
 

Samsung, Çin'deki son bilgisayar fabrikasını da kapattı

Samsung, Çin'de faaliyet gösteren son bilgisayar fabrikasını da kapattığını açıkladı.

ABD ile Çin arasında aylardır süren ticaret savaşlarının üstüne bir de koronavirüs salgını eklenince, dev şirketler teker teker Çin'den vazgeçmeye başladı. Apple'ın ardından Çin'deki üretimi farklı ülkelere kaydırma politikası izleyen bir başka şirket olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Çin’de faaliyet gösteren son bilgisayar fabrikasındaki üretimi tamamen durdurdu.   SAMSUNG ADIM ADIM ÇİN DIŞINA ÇIKIYOR Samsung'un fabrika kapatma planı aslında yeni bir gelişme değil. Şirket, 2012 yılında 4.3 milyar dolarlık ihracat yapan fabrikasındaki kapasiteyi kademeli olarak azaltmış ve fabrika 2018'de yalnızca 1 milyar dolar gelir elde edebilmişti. Söz konusu kapatmanın ardından şirketin Çin dışına çıkma planlarına bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz.   SAMSUNG'UN ÇİN'DE 2 TESİSİ KALDI Çin'deki son akıllı telefon fabrikasının faaliyetlerini geçtiğimiz yıl sonlandıran Samsung, bilgisayar fabrikasını da kapatmasının ardından ülkedeki aktif fabrika sayısını ikiye indirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Samsung sözcüsü, "Çin her zaman Samsung için önemli bir pazar olmaya devam edecek. Çinli tüketicilere kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz." dedi.
Samsung, Çin'de faaliyet gösteren son bilgisayar fabrikasını da kapattığını açıkladı.

ABD ile Çin arasında aylardır süren ticaret savaşlarının üstüne bir de koronavirüs salgını eklenince, dev şirketler teker teker Çin'den vazgeçmeye başladı.

Apple'ın ardından Çin'deki üretimi farklı ülkelere kaydırma politikası izleyen bir başka şirket olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Çin’de faaliyet gösteren son bilgisayar fabrikasındaki üretimi tamamen durdurdu.

 

SAMSUNG ADIM ADIM ÇİN DIŞINA ÇIKIYOR
Samsung'un fabrika kapatma planı aslında yeni bir gelişme değil. Şirket, 2012 yılında 4.3 milyar dolarlık ihracat yapan fabrikasındaki kapasiteyi kademeli olarak azaltmış ve fabrika 2018'de yalnızca 1 milyar dolar gelir elde edebilmişti.

Söz konusu kapatmanın ardından şirketin Çin dışına çıkma planlarına bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz.

 

SAMSUNG'UN ÇİN'DE 2 TESİSİ KALDI
Çin'deki son akıllı telefon fabrikasının faaliyetlerini geçtiğimiz yıl sonlandıran Samsung, bilgisayar fabrikasını da kapatmasının ardından ülkedeki aktif fabrika sayısını ikiye indirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Samsung sözcüsü, "Çin her zaman Samsung için önemli bir pazar olmaya devam edecek. Çinli tüketicilere kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.