RÜYALAR ÜLKESİNİN RÜYA GİBİ EYALETİ CALIFORNIA

04.12.2021 - 14:16, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1083+ kez okundu.
 

RÜYALAR ÜLKESİNİN RÜYA GİBİ EYALETİ CALIFORNIA

ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan halk evsizlerden dolayı tedirgin. Bölgede bilinen 64 bin evsizin olduğu belirtilirken, insanlar çocuklarının güvenliğinden endişe duyduğunu da söylüyor. Bunun yanı sıra sokaklarda sürekli olarak idrar ve dışkı bulduğunu söyleyen pek çok LA sakini, şehri terk etmeyi düşünüyor.

Los Angeles Times ve şehrin İş Konseyi Ensitüsü tarafından yürütülen ve kayıtlı Los Angeles seçmenleriyle yapılan anket, şehirle ilgili endişeleri gözler önüne serdi. Ankete katılanlarıın çoğu şehirdeki evsizlerden rahatsız olduğunu ve çocuklarının güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti. Katılımcılar sokaklarda düzensizliğin yanı sıra sürekli olarak kaldırım ve yollarda idrar ile dışkı bulduklarını da sözlerine ekledi.   Herkesin hayallerini süsleyen ABD sokakları bu halde! Los Angeles'da bilindiği kadarıyla 64 bin evsiz yaşıyor. Pandemi sırasında ise 1500 kişinin sokaklarda öldüğü iddia edildi. San Fernando Vadisi'nde yaşayan 35 yaşındaki 7 çocuk annesi Amber Morino, "Çocuklarının güvenliğiyle ilgili tereddüte düşmek korkunç bir şey" dedi. Genç kadın, eyaletten taşınmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.   Herkesin hayallerini süsleyen ABD sokakları bu halde! Kimi katılımcılar ise evsizlerin işlediği suçlara değindi. 66 yaşındaki bir adam, aslında onlara kızmadığını ve onlar için en iyisini istediğini belirterek, "Ancak suç işlemeye yatkınlar. Geçtiğimiz günlerde evim ve aracım soyuldu, evsiz bir kişi bana bıçak çekti" dedi. Katılımcıların çoğu, evsizliğin nedeninin toplumsal sorunlar olduğunu savunurken, bir kısmı da buna sebep olanın konut fiyatlarındaki artış olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda pek çok katılımcı, evsizlere sağlık hizmeti verilmesini ve bunun öncelik olması gerektiğini de düşünüyor. Anket sonuçlarına yanıt veren LA Belediye Başkanı Eric Garcetti, "Hepimiz çok güçsüz hissediyoruz. Bu bölgedeki evsizleri istikrara kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.  
ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan halk evsizlerden dolayı tedirgin. Bölgede bilinen 64 bin evsizin olduğu belirtilirken, insanlar çocuklarının güvenliğinden endişe duyduğunu da söylüyor. Bunun yanı sıra sokaklarda sürekli olarak idrar ve dışkı bulduğunu söyleyen pek çok LA sakini, şehri terk etmeyi düşünüyor.

Los Angeles Times ve şehrin İş Konseyi Ensitüsü tarafından yürütülen ve kayıtlı Los Angeles seçmenleriyle yapılan anket, şehirle ilgili endişeleri gözler önüne serdi.


Ankete katılanlarıın çoğu şehirdeki evsizlerden rahatsız olduğunu ve çocuklarının güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti.


Katılımcılar sokaklarda düzensizliğin yanı sıra sürekli olarak kaldırım ve yollarda idrar ile dışkı bulduklarını da sözlerine ekledi.

 

Herkesin hayallerini süsleyen ABD sokakları bu halde!
Los Angeles'da bilindiği kadarıyla 64 bin evsiz yaşıyor. Pandemi sırasında ise 1500 kişinin sokaklarda öldüğü iddia edildi.


San Fernando Vadisi'nde yaşayan 35 yaşındaki 7 çocuk annesi Amber Morino, "Çocuklarının güvenliğiyle ilgili tereddüte düşmek korkunç bir şey" dedi. Genç kadın, eyaletten taşınmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

 

Herkesin hayallerini süsleyen ABD sokakları bu halde!
Kimi katılımcılar ise evsizlerin işlediği suçlara değindi. 66 yaşındaki bir adam, aslında onlara kızmadığını ve onlar için en iyisini istediğini belirterek, "Ancak suç işlemeye yatkınlar. Geçtiğimiz günlerde evim ve aracım soyuldu, evsiz bir kişi bana bıçak çekti" dedi.


Katılımcıların çoğu, evsizliğin nedeninin toplumsal sorunlar olduğunu savunurken, bir kısmı da buna sebep olanın konut fiyatlarındaki artış olduğunu belirtiyor.


Aynı zamanda pek çok katılımcı, evsizlere sağlık hizmeti verilmesini ve bunun öncelik olması gerektiğini de düşünüyor.


Anket sonuçlarına yanıt veren LA Belediye Başkanı Eric Garcetti, "Hepimiz çok güçsüz hissediyoruz. Bu bölgedeki evsizleri istikrara kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.