Ruslar Ölüler ordusu kuruyor

GÜNDEM 16.04.2021 - 21:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2288+ kez okundu.
 

Ruslar Ölüler ordusu kuruyor

Rus lider Putin'in en güvendiği isimlerden Rusya Savunma Bakanı, Sibirya'da bulunan donmuş mezarlıklardaki antik savaşçıları kopyalayacaklarını açıkladı.

Rusya'dan gelen 'yeni ordu' açıklamasına duyanlar inanamadı. Herkes Ukrayna'ya kilitlenmişken, gözler Sibirya'ya çevrildi. Rusya'nın savunma bakanı, eski kraliyet savaşçılarını ve onların ödül atlarını, donmuş toprakta korunan DNA'larını kullanarak klonlamak istediğini açıkladı. Vladimir Putin'in en yakın müttefiklerinden biri olan Sergey Şoygu, Sibirya'da bulunan dağlık yerli Tuva'daki 3 bin yıllık olağanüstü İskit mezarlarının potansiyeli hakkında konuştu. Göçebe savaşçıların çoğu zaman atlarıyla birlikte gömüldüğü antik Tunnug mezar alanı, Tuva'daki Krallar Vadisi olarak bilinen bir bölgede bulunuyor. 65 yaşındaki Şoygu, üç yıl önce burada Rus-İsviçre arkeolojik kazılarını başlattığında, kazıların ruhları kızdırmamasını sağlamak için modern bir şaman bile hazır bulundurdu. Savunma Bakanı, Çarşamba günü Putin'in de uzaktan katıldığı Rus Coğrafya Derneği'nin bir oturumunda şunları söyledi: "Tabii ki, organik maddeyi bulmayı çok istiyoruz." Şoygu, Zvezda TV tarafından yayınlanan bir yayında "Bundan sonra ne çıkacağını anladığınıza inanıyorum" dedi. Mezarlar donmuş topraktaydı ve bilim insanlarına göre organik madde orada muhafaza edilmiş halde duruyor. Şoygu, "Oraya zaten birkaç kez gittik, bu büyük bir uluslararası sefer. Pek çok şey onaylandı ancak daha yapılacak çok şey var." Mezar, daha önceki İskit kalıntıları arasında bulunuyor. M.Ö. 5'inci yüzyılda Yunan tarihçi Herodot, İskitlerin zaferden sonra kurbanlarının kafa derilerinden pelerin yaptığını iddia etmişti. Vahşi savaşçıların düşmanlarının kafataslarını bardak olarak kullandıklarına inanılıyor. Efsane, yenilmiş düşmanlarının kanını içtiklerini söylüyor. Vadi, İskit döneminden kalma "çar" höyüklerini içeriyor. Şoygu, bilim insanları tarafından DNA için araştırılabilecek 'organik' maddeyi bulmaktan da ilk kez bahsetmiyor Heyecan verici kalıntılar bulunsa da, höyüklerde daha derine inme ve Sibirya'nın Altay Dağları'ndaki bir höyükte keşfedilen dövmeli bir prensese benzer kalıntılar bulma umutları hala var
Rus lider Putin'in en güvendiği isimlerden Rusya Savunma Bakanı, Sibirya'da bulunan donmuş mezarlıklardaki antik savaşçıları kopyalayacaklarını açıkladı.

Rusya'dan gelen 'yeni ordu' açıklamasına duyanlar inanamadı. Herkes Ukrayna'ya kilitlenmişken, gözler Sibirya'ya çevrildi.

Rusya'nın savunma bakanı, eski kraliyet savaşçılarını ve onların ödül atlarını, donmuş toprakta korunan DNA'larını kullanarak klonlamak istediğini açıkladı.


Vladimir Putin'in en yakın müttefiklerinden biri olan Sergey Şoygu, Sibirya'da bulunan dağlık yerli Tuva'daki 3 bin yıllık olağanüstü İskit mezarlarının potansiyeli hakkında konuştu.

Göçebe savaşçıların çoğu zaman atlarıyla birlikte gömüldüğü antik Tunnug mezar alanı, Tuva'daki Krallar Vadisi olarak bilinen bir bölgede bulunuyor.


65 yaşındaki Şoygu, üç yıl önce burada Rus-İsviçre arkeolojik kazılarını başlattığında, kazıların ruhları kızdırmamasını sağlamak için modern bir şaman bile hazır bulundurdu.

Savunma Bakanı, Çarşamba günü Putin'in de uzaktan katıldığı Rus Coğrafya Derneği'nin bir oturumunda şunları söyledi: "Tabii ki, organik maddeyi bulmayı çok istiyoruz."


Şoygu, Zvezda TV tarafından yayınlanan bir yayında "Bundan sonra ne çıkacağını anladığınıza inanıyorum" dedi.

Mezarlar donmuş topraktaydı ve bilim insanlarına göre organik madde orada muhafaza edilmiş halde duruyor. Şoygu, "Oraya zaten birkaç kez gittik, bu büyük bir uluslararası sefer. Pek çok şey onaylandı ancak daha yapılacak çok şey var."


Mezar, daha önceki İskit kalıntıları arasında bulunuyor. M.Ö. 5'inci yüzyılda Yunan tarihçi Herodot, İskitlerin zaferden sonra kurbanlarının kafa derilerinden pelerin yaptığını iddia etmişti.

Vahşi savaşçıların düşmanlarının kafataslarını bardak olarak kullandıklarına inanılıyor. Efsane, yenilmiş düşmanlarının kanını içtiklerini söylüyor.


Vadi, İskit döneminden kalma "çar" höyüklerini içeriyor. Şoygu, bilim insanları tarafından DNA için araştırılabilecek 'organik' maddeyi bulmaktan da ilk kez bahsetmiyor

Heyecan verici kalıntılar bulunsa da, höyüklerde daha derine inme ve Sibirya'nın Altay Dağları'ndaki bir höyükte keşfedilen dövmeli bir prensese benzer kalıntılar bulma umutları hala var

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.