Rum beslemesi Halkın Partisi hükümetten çekildi

07.10.2020 - 11:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1465+ kez okundu.
 

Rum beslemesi Halkın Partisi hükümetten çekildi

KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra Kapalı Maraş konusunda verdiği müjde, KKTC hükümetindeki ortaklarını rahatsız etti.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. İki lider, görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek KKTC halkına büyük bir müjde verdi.   KAPALI MARAŞ'IN AÇILMASI İÇİN GERİ SAYIM KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş sahillerinin perşembe gününden itibaren halka açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kararın hayırlı olmasını diledi. Bu açıklama KKTC'de hükümet ortaklarında ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'da rahatsızlığa neden oldu. Mustafa Akıncı, kararın siyasi olduğunu savundu.   KOALİSYON ORTAĞI HÜKÜMETTEN ÇEKİLDİ Hükümet ortağı Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Parti Meclisi toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada, HP’nin hükümetten çekildiğini duyurdu. HP Genel Başkanı Yenal Senin, devletin bütünlüğünün bozulduğunu vurgulayarak, “Hükümetin bozulma sebebi tutarsızlık ve Ersin Tatar’dır” dedi.   DEVRE DIŞI KALDIK Senin, “Partimiz hükümette bulunduğumuz bu dönemde sorumlulukla hareket etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Dış politikayla doğrudan ilgili olarak yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve Maraş açılımının mimarı olan Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır" dedi.   Toplumun gözü önünde cereyan eden son hadiseler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Genel Başkan Senin, "HP Parti Meclisi, hükümetten çekilme kararı aldı. Yeni hükümete kuruluna kadar sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz" diye konuştu.
KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra Kapalı Maraş konusunda verdiği müjde, KKTC hükümetindeki ortaklarını rahatsız etti.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

İki lider, görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek KKTC halkına büyük bir müjde verdi.

 

KAPALI MARAŞ'IN AÇILMASI İÇİN GERİ SAYIM
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş sahillerinin perşembe gününden itibaren halka açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kararın hayırlı olmasını diledi.

Bu açıklama KKTC'de hükümet ortaklarında ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'da rahatsızlığa neden oldu.

Mustafa Akıncı, kararın siyasi olduğunu savundu.

 

KOALİSYON ORTAĞI HÜKÜMETTEN ÇEKİLDİ
Hükümet ortağı Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Parti Meclisi toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada, HP’nin hükümetten çekildiğini duyurdu.

HP Genel Başkanı Yenal Senin, devletin bütünlüğünün bozulduğunu vurgulayarak, “Hükümetin bozulma sebebi tutarsızlık ve Ersin Tatar’dır” dedi.

 

DEVRE DIŞI KALDIK
Senin, “Partimiz hükümette bulunduğumuz bu dönemde sorumlulukla hareket etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Dış politikayla doğrudan ilgili olarak yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve Maraş açılımının mimarı olan Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır" dedi.

 

Toplumun gözü önünde cereyan eden son hadiseler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Genel Başkan Senin, "HP Parti Meclisi, hükümetten çekilme kararı aldı. Yeni hükümete kuruluna kadar sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.