PKKHDP'ye göre Türkiye Azerbaycanı değil Ermenistanı desteklemeli

27.09.2020 - 20:16, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1774+ kez okundu.
 

PKKHDP'ye göre Türkiye Azerbaycanı değil Ermenistanı desteklemeli

HDP, Türkiye'nin Ermenistan'a karşı Azerbaycan'a destek vermemesini istedi.

Ermenistan, Azerbaycan'a ait topraklara yönelik saldırı başlattı. Köyleri basarak masum insanların üzerine ateş açan Ermeni askerlerine karşılık anında verildi. İşgal altındaki köyler Azerbaycan ordusu tarafından tek tek kurtarılmaya başlamışken Türkiye tarafını belli etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlham Aliyev ile yaptığı görüşmenin ardından Türk milletinin Azerbaycanlı kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu bildirdi. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken konuyla ilgili HDP'den de açıklama geldi.   AZERBAYCAN'I DESTEKLEMEYİN ÇAĞRISI HDP'nin açıklamasında, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsızlık ifade edildi. Açıklamada, "AKP hükümeti şimdi de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki tarihsel problemleri “soydaşlık” üzerinden değerlendirip Azeri hükûmetini savaşa teşvik eden milliyetçi söylemlerde bulunuyor, yangının üzerine körükle gidiyor. Kaldı ki, Ermeniler de Azeriler gibi bu coğrafyanın kadim halklarındandır. Bu bağlamda Türkiye hükûmetini bir tarafı destekleyerek ve soydaş milliyetçiliği yaparak savaşı büyütmek yerine, Türkiye’de yaşayan halkların Azeri ve Ermeni halkları ile olan tarihsel bağlarını esas alarak arabulucu ve barışçı bir diplomasi yürütmeye çağırıyoruz." denildi.
HDP, Türkiye'nin Ermenistan'a karşı Azerbaycan'a destek vermemesini istedi.

Ermenistan, Azerbaycan'a ait topraklara yönelik saldırı başlattı. Köyleri basarak masum insanların üzerine ateş açan Ermeni askerlerine karşılık anında verildi.

İşgal altındaki köyler Azerbaycan ordusu tarafından tek tek kurtarılmaya başlamışken Türkiye tarafını belli etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlham Aliyev ile yaptığı görüşmenin ardından Türk milletinin Azerbaycanlı kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu bildirdi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken konuyla ilgili HDP'den de açıklama geldi.

 

AZERBAYCAN'I DESTEKLEMEYİN ÇAĞRISI
HDP'nin açıklamasında, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsızlık ifade edildi.

Açıklamada, "AKP hükümeti şimdi de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki tarihsel problemleri “soydaşlık” üzerinden değerlendirip Azeri hükûmetini savaşa teşvik eden milliyetçi söylemlerde bulunuyor, yangının üzerine körükle gidiyor. Kaldı ki, Ermeniler de Azeriler gibi bu coğrafyanın kadim halklarındandır. Bu bağlamda Türkiye hükûmetini bir tarafı destekleyerek ve soydaş milliyetçiliği yaparak savaşı büyütmek yerine, Türkiye’de yaşayan halkların Azeri ve Ermeni halkları ile olan tarihsel bağlarını esas alarak arabulucu ve barışçı bir diplomasi yürütmeye çağırıyoruz." denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.