PKK’nın yeni finans kaynağı DEAŞ!

07.12.2020 - 20:51, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 803+ kez okundu.
 

PKK’nın yeni finans kaynağı DEAŞ!

Terör örgütü PKK/YPG Suriye’de bir diğer terör örgütü DEAŞ’ın kamplarda tutulan mensuplarını para karşılığı serbest bırakıyor.

Suriye’de sahada etkin olan güvenlik birimleri, PKK’nın son olarak geçen ay El Hol Kampı’nda tutulan DEAŞ’lılardan 515’ini serbest bırakarak Deyrizor bölgesine gönderildiğini tespit etti. PKK’nın Fırat’ın doğusunda şimdiye kadar kontrolsüz olarak serbest bıraktığı DEAŞ’lı terörist sayısının 6 bini bulduğu bildirilirken, serbest bırakmak için alınan “tahliye parası”nın da milyonlarca dolara ulaştığı ifade edildi.   EĞİTİME ALINIYORLAR Güvenlik kaynakları, PKK’nın tahliye karşısında para almanın yanısıra DEAŞ’lı teröristlere Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’de terörden arındırdığı bölgelerde eylem yapmak ve terörü tırmandırmak şartı getirdiğini, bu kapsamda çok sayıda DEAŞ’lının PKK kamplarında eğitime alındığını bildirdi.   EYLEM VE PARA İÇİN AİLELER TUTULUYOR PKK’nın, kendilerine verilen terör talimatını yerine getirmeleri ve ek tahliye ücreti ödemek için serbest bıraktıkları DEAŞ teröristlerinin ailelerini ise kamplarda tutmaya devam ettiği belirtildi. DEAŞ’lıların terör eylemini gerçekleştirip, ayrıca ek bir para ödedikten sonra ailelerini kamplardan çıkarabildikleri bildirildi.   SDG KOORDİNE EDİYOR Bölgedeki güvenlik kaynakları, Suriyeli DEAŞ’lıların kamplardan çıkarılma sürecinin PKK/YPG’nin Suriye kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) koordinesinde yürütüldüğünü, bölge halkının yoğun tepkisiyle karşı karşıya kalan terör örgütünün Arap aşiretlere yaranmak için tahliye yöntemini devreye soktuğu bilgisini paylaştı. Aynı kaynaklar kamplardan DEAŞ’lıların çıkarılmasını kimi zaman ABD’nin de gözlediğini ifade etti. DEAŞ mensuplarını para karşılığında serbest bırakarak finansal kaynak sağlayan PKK’nın, terörden arındırılmış bölgelerin istikrarsızlaştırarak sığınmacıların geri dönüşünü engelleme planı yaptığı da vurgulandı.
Terör örgütü PKK/YPG Suriye’de bir diğer terör örgütü DEAŞ’ın kamplarda tutulan mensuplarını para karşılığı serbest bırakıyor.

Suriye’de sahada etkin olan güvenlik birimleri, PKK’nın son olarak geçen ay El Hol Kampı’nda tutulan DEAŞ’lılardan 515’ini serbest bırakarak Deyrizor bölgesine gönderildiğini tespit etti. PKK’nın Fırat’ın doğusunda şimdiye kadar kontrolsüz olarak serbest bıraktığı DEAŞ’lı terörist sayısının 6 bini bulduğu bildirilirken, serbest bırakmak için alınan “tahliye parası”nın da milyonlarca dolara ulaştığı ifade edildi.

 

EĞİTİME ALINIYORLAR

Güvenlik kaynakları, PKK’nın tahliye karşısında para almanın yanısıra DEAŞ’lı teröristlere Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’de terörden arındırdığı bölgelerde eylem yapmak ve terörü tırmandırmak şartı getirdiğini, bu kapsamda çok sayıda DEAŞ’lının PKK kamplarında eğitime alındığını bildirdi.

 

EYLEM VE PARA İÇİN AİLELER TUTULUYOR

PKK’nın, kendilerine verilen terör talimatını yerine getirmeleri ve ek tahliye ücreti ödemek için serbest bıraktıkları DEAŞ teröristlerinin ailelerini ise kamplarda tutmaya devam ettiği belirtildi. DEAŞ’lıların terör eylemini gerçekleştirip, ayrıca ek bir para ödedikten sonra ailelerini kamplardan çıkarabildikleri bildirildi.

 

SDG KOORDİNE EDİYOR

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Suriyeli DEAŞ’lıların kamplardan çıkarılma sürecinin PKK/YPG’nin Suriye kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) koordinesinde yürütüldüğünü, bölge halkının yoğun tepkisiyle karşı karşıya kalan terör örgütünün Arap aşiretlere yaranmak için tahliye yöntemini devreye soktuğu bilgisini paylaştı. Aynı kaynaklar kamplardan DEAŞ’lıların çıkarılmasını kimi zaman ABD’nin de gözlediğini ifade etti. DEAŞ mensuplarını para karşılığında serbest bırakarak finansal kaynak sağlayan PKK’nın, terörden arındırılmış bölgelerin istikrarsızlaştırarak sığınmacıların geri dönüşünü engelleme planı yaptığı da vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.