PKK'lı Sırrı'ya terör örgütü propagandasına hapis cezası verildi

15.09.2020 - 13:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1422+ kez okundu.
 

PKK'lı Sırrı'ya terör örgütü propagandasına hapis cezası verildi

HDP'li Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne bilerek ya da isteyerek yardım etmek' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

HDP'li Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a 2015'te Tendürek Dağı'nda yaptığı konuşmadan dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne bilerek ya da isteyerek yardım etmek' suçundan Ağrı 1’nci Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.   Tendürek Dağı'nda PKK'ya 'canlı kalkan' oldu HDP'li Sırrı Sakık, 2015 yılında terör örgütü PKK'ya karşı askeri operasyonların yapıldığı Tendürek Dağı'nda bir grup HDP'li milletvekili ile eylem yaptı. Burada yaptığı konuşmada Sırrı Sakık, terör örgütüne karşı başlatılan operasyonların durdurulması gerektiğini savundu. PKK'nın yuvalandığı ve 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen Tendürek Dağı'nda teröristlere 'canlı kalkan' olan Sakık yapılan askeri operasyonlar için, "Geçmişten bugüne kadar yüzlerce kez Kandil'i vurdunuz. Oralardan bir sonuç alınmayacağını bilmelisiniz." açıklamasında bulundu.   Teröristbaşı Öcalan'a 'sayın' dedi Teröristbaşı Abdullah Öcalan için de 'sayın' kelimesini kullanan Sakık, "Sayın Öcalan'la başlamış olan bu 3 yılı aşkın süre içerisindeki barış ve müzakere masasının derhal hayat bulmasını istiyoruz." dedi.   Ağrı 1’nci Ceza Mahkemesi, Tendürek Dağı'nda yaptığı söylemlerinden dolayı HDP'li Sırrı Sakık hakkında terör propagandası ve terör örgütüne yardım yapmak suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.   Sırrı Sakık'ın suç dosyası kabarık Sırrı Sakık daha önce CHP'li seçmenleri hedef alarak 'Mustafa Kemal'in itleri' demişti. 2019'da Muş'da yaptığı mitingde ise teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmıştı.
HDP'li Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne bilerek ya da isteyerek yardım etmek' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

HDP'li Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a 2015'te Tendürek Dağı'nda yaptığı konuşmadan dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütüne bilerek ya da isteyerek yardım etmek' suçundan Ağrı 1’nci Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

 

Tendürek Dağı'nda PKK'ya 'canlı kalkan' oldu
HDP'li Sırrı Sakık, 2015 yılında terör örgütü PKK'ya karşı askeri operasyonların yapıldığı Tendürek Dağı'nda bir grup HDP'li milletvekili ile eylem yaptı. Burada yaptığı konuşmada Sırrı Sakık, terör örgütüne karşı başlatılan operasyonların durdurulması gerektiğini savundu. PKK'nın yuvalandığı ve 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen Tendürek Dağı'nda teröristlere 'canlı kalkan' olan Sakık yapılan askeri operasyonlar için, "Geçmişten bugüne kadar yüzlerce kez Kandil'i vurdunuz. Oralardan bir sonuç alınmayacağını bilmelisiniz." açıklamasında bulundu.

 

Teröristbaşı Öcalan'a 'sayın' dedi
Teröristbaşı Abdullah Öcalan için de 'sayın' kelimesini kullanan Sakık, "Sayın Öcalan'la başlamış olan bu 3 yılı aşkın süre içerisindeki barış ve müzakere masasının derhal hayat bulmasını istiyoruz." dedi.

 

Ağrı 1’nci Ceza Mahkemesi, Tendürek Dağı'nda yaptığı söylemlerinden dolayı HDP'li Sırrı Sakık hakkında terör propagandası ve terör örgütüne yardım yapmak suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

 

Sırrı Sakık'ın suç dosyası kabarık
Sırrı Sakık daha önce CHP'li seçmenleri hedef alarak 'Mustafa Kemal'in itleri' demişti.

2019'da Muş'da yaptığı mitingde ise teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.