Myanmar’da silahlanan halk 10 askeri öldürdü

28.04.2021 - 11:29, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1465+ kez okundu.
 

Myanmar’da silahlanan halk 10 askeri öldürdü

Protestocuları savunmak için kurulan CDF, ordu ile çatıştı. Çıkan çatışmalarda en az 10 Myanmar askerinin öldüğü açıklandı.

Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbenin ardından tansiyon düşmüyor. Cunta yönetimine karşı 6 Şubat’ta meydanlara inen halk gösterilerine devam ederken, Bangladeş sınırındaki Chin eyaletinde darbe karşıtı etnik silahlı grup ile Myanmar ordusu arasında çatışma çıktı. Protestocuları Myanmar ordusuna karşı savunmak için kurulan Chinland Savunma Birlikleri (CDF), eyalete bağlı Mindat kentinde meydana gelen çatışmalarda, 10 ordu mensubunu öldürdü.   ÇATIŞMALAR GÜN BOYU SÜRDÜ Çatışmalar hakkında bir CDF yöneticisi tarafından The Irrawaddy gazetesine bilgi verildi. CDF yöneticisi, dün akşam saatlerinde şehrin dağlık alanlarında ordu konvoyuna baskın düzenlediklerini ve en az 10 askeri öldürdüklerini kaydetti. Çatışmaların gün boyu sürdüğünü açıkladı.     "HAVAN TOPU İLE KARŞILIK VERDİLER" Ordunun bu sabaha karşı saldırılara başladığını belirten yetkili, "Havan topu ve RPG'lerle karşılık verdiler. Yoğun bombardıman altında kaldık." dedi. CDF içindeki can kayıplarına ise değinilmedi.     MYANMAR’DA ASKERİ DARBE Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ile1 Şubat'ta yönetime el koydu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisi gözaltına alındı.   755 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 1 yıllığına olağanüstü hal ilan edildi. Güvenlik güçlerinin protestoculara silahlı müdahalesi sonucu 755 kişi hayatını kaybetti. Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.
Protestocuları savunmak için kurulan CDF, ordu ile çatıştı. Çıkan çatışmalarda en az 10 Myanmar askerinin öldüğü açıklandı.

Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbenin ardından tansiyon düşmüyor.

Cunta yönetimine karşı 6 Şubat’ta meydanlara inen halk gösterilerine devam ederken, Bangladeş sınırındaki Chin eyaletinde darbe karşıtı etnik silahlı grup ile Myanmar ordusu arasında çatışma çıktı.

Protestocuları Myanmar ordusuna karşı savunmak için kurulan Chinland Savunma Birlikleri (CDF), eyalete bağlı Mindat kentinde meydana gelen çatışmalarda, 10 ordu mensubunu öldürdü.

 

ÇATIŞMALAR GÜN BOYU SÜRDÜ
Çatışmalar hakkında bir CDF yöneticisi tarafından The Irrawaddy gazetesine bilgi verildi.

CDF yöneticisi, dün akşam saatlerinde şehrin dağlık alanlarında ordu konvoyuna baskın düzenlediklerini ve en az 10 askeri öldürdüklerini kaydetti.

Çatışmaların gün boyu sürdüğünü açıkladı.

 

 

"HAVAN TOPU İLE KARŞILIK VERDİLER"
Ordunun bu sabaha karşı saldırılara başladığını belirten yetkili, "Havan topu ve RPG'lerle karşılık verdiler. Yoğun bombardıman altında kaldık." dedi. CDF içindeki can kayıplarına ise değinilmedi.

 

 

MYANMAR’DA ASKERİ DARBE
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ile1 Şubat'ta yönetime el koydu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisi gözaltına alındı.

 

755 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
1 yıllığına olağanüstü hal ilan edildi.

Güvenlik güçlerinin protestoculara silahlı müdahalesi sonucu 755 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.