MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR'ÜN OTOMOBİLİNDEN 1 KİLO ALTIN İLE ZİYNET EŞYALARI ÇIKTI

28.10.2021 - 15:28, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1781+ kez okundu.
 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR'ÜN OTOMOBİLİNDEN 1 KİLO ALTIN İLE ZİYNET EŞYALARI ÇIKTI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihalelere fesat karıştırılmasının tespit edilmesi üzerine, 200’e yakın şüpheli gözaltına alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, 1 kilo altınla yakalandı.

Adana’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığını ve devletin yaklaşık 60 milyon lira zarara uğratıldığını belirleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Savcılıktan alınan izinle belirlenen adreslere, 14 Ekim’de şafak vakti eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, aralarında çetenin liderliğini yaptığı öne sürülen müteahhit Tevfik Taştimur, görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile açığa alınan yardımcıları ve kamu müteahhitlerinin bulunduğu 200’e yakın şüpheli gözaltına alındı.   87 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ Şüphelilerin bir kısmı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı, 87 kişi ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 21’i, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kaldı.   8 KİŞİ TUTUKLANDI Mahkemeye çıkarılan 66 kişiden, aralarında bir gün önce görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yardımcısı Kazım Baran, şube müdürü Kemal Bayhan ve müteahhit Tevfik Taştimur’un da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.   OTOMOBİLİNDEN 1 KİLO ALTIN İLE ZİYNET EŞYALARI ÇIKTI Operasyon günü durumdan şüphelenen Veysel Durgun’un, Muş’a gitmek üzere yola çıktığı ve polis ekiplerince otoyolda yakalandığı belirtildi. Durgun’un otomobilinde yapılan aramada ise müteahhitlerden topladığı değerlendirilen ziynet eşyalarıyla birlikte yaklaşık 1 kilo altın ele geçirildi.   800 BİN LİRA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ Operasyonda gözaltına alınan 10 okul müdürünün, görev yaptıkları okul binalarının güçlendirilmesi ve çatı onarımı gibi işler için ödenek istediği, anlaştıkları inşaat mühendisleriyle birlikte sahte fatura düzenleyerek hayali işlerden yüklü miktarda vurgun yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin, bu yöntemle bir okuldan yaklaşık 800 bin lira haksız kazanç elde ettikleri kaydedildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihalelere fesat karıştırılmasının tespit edilmesi üzerine, 200’e yakın şüpheli gözaltına alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, 1 kilo altınla yakalandı.

Adana’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığını ve devletin yaklaşık 60 milyon lira zarara uğratıldığını belirleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Savcılıktan alınan izinle belirlenen adreslere, 14 Ekim’de şafak vakti eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda, aralarında çetenin liderliğini yaptığı öne sürülen müteahhit Tevfik Taştimur, görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile açığa alınan yardımcıları ve kamu müteahhitlerinin bulunduğu 200’e yakın şüpheli gözaltına alındı.

 

87 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Şüphelilerin bir kısmı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı, 87 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 21’i, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kaldı.

 

8 KİŞİ TUTUKLANDI
Mahkemeye çıkarılan 66 kişiden, aralarında bir gün önce görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yardımcısı Kazım Baran, şube müdürü Kemal Bayhan ve müteahhit Tevfik Taştimur’un da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

OTOMOBİLİNDEN 1 KİLO ALTIN İLE ZİYNET EŞYALARI ÇIKTI
Operasyon günü durumdan şüphelenen Veysel Durgun’un, Muş’a gitmek üzere yola çıktığı ve polis ekiplerince otoyolda yakalandığı belirtildi.

Durgun’un otomobilinde yapılan aramada ise müteahhitlerden topladığı değerlendirilen ziynet eşyalarıyla birlikte yaklaşık 1 kilo altın ele geçirildi.

 

800 BİN LİRA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Operasyonda gözaltına alınan 10 okul müdürünün, görev yaptıkları okul binalarının güçlendirilmesi ve çatı onarımı gibi işler için ödenek istediği, anlaştıkları inşaat mühendisleriyle birlikte sahte fatura düzenleyerek hayali işlerden yüklü miktarda vurgun yaptıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, bu yöntemle bir okuldan yaklaşık 800 bin lira haksız kazanç elde ettikleri kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.