Merkez'in faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti

22.10.2020 - 22:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1128+ kez okundu.
 

Merkez'in faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti

Merkez Bankası, ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizinde bir değişikliğe gitmeyerek faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti.

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu. 24 Eylül'deki son Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilmişti. Merkez Bankası, bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıkladığı faiz kararında bir değişikliğe gitmedi. Böylece politika faiz oranı yüzde 10,25'te sabit kaldı.     FAİZİN YÜKSELMEMESİ CHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ Merkez Bankası'nın faiz kararında bir değişikliğe gitmeyerek faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti. Merkez'in kararında faizi neden yükseltmediğini sorgulayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, rahatsızlığını sosyal medya üzerinden şu sözlerle dile getirdi... "Bütün piyasa en az 2 puan faiz artışı bekliyordu...Bu beklenti bütün piyasada satın alındı ve kur 10 kuruş düştü...     TCMB 'Sürpriz ve Beklenmeyen' bir biçimde faizi sabit tuttu.. Kur uçmaya başladı... Öngörülemeyen yönetim bir hata daha yapmış oldu... Bundan sonra daha zor..."  
Merkez Bankası, ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizinde bir değişikliğe gitmeyerek faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti.

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu. 24 Eylül'deki son Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilmişti. Merkez Bankası, bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıkladığı faiz kararında bir değişikliğe gitmedi. Böylece politika faiz oranı yüzde 10,25'te sabit kaldı.

 

 

FAİZİN YÜKSELMEMESİ CHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ

Merkez Bankası'nın faiz kararında bir değişikliğe gitmeyerek faizi yükseltmemesi CHP'yi rahatsız etti. Merkez'in kararında faizi neden yükseltmediğini sorgulayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, rahatsızlığını sosyal medya üzerinden şu sözlerle dile getirdi...

"Bütün piyasa en az 2 puan faiz artışı bekliyordu...Bu beklenti bütün piyasada satın alındı ve kur 10 kuruş düştü...

 

 

TCMB 'Sürpriz ve Beklenmeyen' bir biçimde faizi sabit tuttu..

Kur uçmaya başladı...

Öngörülemeyen yönetim bir hata daha yapmış oldu...

Bundan sonra daha zor..."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.