MARK ZUCKERBERG'İN BAŞI BU SEFER BÜYÜK DERTTE!

GÜNDEM 27.10.2021 - 11:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1182+ kez okundu.
 

MARK ZUCKERBERG'İN BAŞI BU SEFER BÜYÜK DERTTE!

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg sosyal ağ tarihindeki en büyük krizle karşı karşıya karşıya. Zuckerberg ve eşi ofislerinde taciz ve ayrımcılık iddiaları nedeniyle iki eski ev çalışanı tarafından dava edildi. Kamuoyuna ilk kez açıklanan iddialar ise ortalığı karıştıracak nitelikte...

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan aleyhine dava açan personeller Zuckerberg'in üst düzey bir yardımcısı tarafından ırkçı ve homofobik tacizlere uğradıklarını ve yasal olan iş molalarının reddedildiğini iddia etti. IRKÇI YORUMLAR San Francisco'da peş peşe açılan her iki davanın da merkezinde 2019'da görevinden ayrılan Mark Zuckerberg'in kişisel güvenlik şefi Liam Booth'un uygunsuz davranış iddiaları yer alıyor. Booth'un evin siyahi bir çalışanı olan Mia King'e cinsiyeti ve ırkı hakkında yorum yaptığı ve ona "getto" dediği iddia ediliyor. Facebooku ifşa eden eski çalışanı Frances Haugen: Şirketin önceliği kâr etmek İlgili Haber:Facebook'u ifşa eden eski çalışanı Frances Haugen: Şirketin önceliği kâr etmek   MEGHAN MARKLE DETAYI Çalşanların iddiasına göre aynı isim, Prens Harry'nin eşi yarı siyahi Meghan Markle'ın "kraliyet soyunu kirlettiğinden" şikayet etmekle suçlanıyor.   CİNSEL TACİZ İDDİALARI Eylül ayı sonlarında, adını vermek istemeyen ve 'John Doe' adı ile şikayette bulunan başka bir çalışan da benzer iddialarda bulundu. Booth'un Zuckerberg'in Montana mülkünde Doe'ya cinsel tacizde bulunduğu ayrıca tüm çalışanların gözü önünde "ahlaksız eylemleri" taklit ettiği şikayet dosyasında yer aldı. Facebookun gizli sistemi ifşa oldu Herkes eşit ama bazıları daha eşit... İlgili Haber:Facebook'un gizli sistemi ifşa oldu! Herkes eşit ama bazıları daha eşit...   ŞİKAYET EDİNCE SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMİŞ Doe, Şubat 2019'da Mark Zuckerberg ve eşine şikayette bulunduğunu ve sözleşmesinin kısa bir süre sonra feshedildiğini iddia ediyor. Her iki davacı da, kendilerine yasal olarak gerekli iş molaları verilmediğini veya fazla mesai saatleri için ödeme yapılmadığını iddia ediyor.   MARK ZUCKERBERG ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR Davalar tam olarak Facebook'un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıran eski çalışanın ifşaatlarıyla mücadele eden milyarder iki çocuk babası üzerinde baskı oluşturuyor. Özel hayatlarını yakından koruyan Mark Zuckerberg ve eşi Chan, davalarda ifade vermeye zorlanabilirler, bu da 37 yaşındaki milyarderin ailenin her ihtiyacını yöneten aile ofisinin işleyişine rahatsız edici bir ışık tutabilir.
Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg sosyal ağ tarihindeki en büyük krizle karşı karşıya karşıya. Zuckerberg ve eşi ofislerinde taciz ve ayrımcılık iddiaları nedeniyle iki eski ev çalışanı tarafından dava edildi. Kamuoyuna ilk kez açıklanan iddialar ise ortalığı karıştıracak nitelikte...

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan aleyhine dava açan personeller Zuckerberg'in üst düzey bir yardımcısı tarafından ırkçı ve homofobik tacizlere uğradıklarını ve yasal olan iş molalarının reddedildiğini iddia etti.

IRKÇI YORUMLAR

San Francisco'da peş peşe açılan her iki davanın da merkezinde 2019'da görevinden ayrılan Mark Zuckerberg'in kişisel güvenlik şefi Liam Booth'un uygunsuz davranış iddiaları yer alıyor. Booth'un evin siyahi bir çalışanı olan Mia King'e cinsiyeti ve ırkı hakkında yorum yaptığı ve ona "getto" dediği iddia ediliyor.

Facebooku ifşa eden eski çalışanı Frances Haugen: Şirketin önceliği kâr etmek
İlgili Haber:Facebook'u ifşa eden eski çalışanı Frances Haugen: Şirketin önceliği kâr etmek

 

MEGHAN MARKLE DETAYI

Çalşanların iddiasına göre aynı isim, Prens Harry'nin eşi yarı siyahi Meghan Markle'ın "kraliyet soyunu kirlettiğinden" şikayet etmekle suçlanıyor.

 

CİNSEL TACİZ İDDİALARI

Eylül ayı sonlarında, adını vermek istemeyen ve 'John Doe' adı ile şikayette bulunan başka bir çalışan da benzer iddialarda bulundu. Booth'un Zuckerberg'in Montana mülkünde Doe'ya cinsel tacizde bulunduğu ayrıca tüm çalışanların gözü önünde "ahlaksız eylemleri" taklit ettiği şikayet dosyasında yer aldı.

Facebookun gizli sistemi ifşa oldu Herkes eşit ama bazıları daha eşit...
İlgili Haber:Facebook'un gizli sistemi ifşa oldu! Herkes eşit ama bazıları daha eşit...

 

ŞİKAYET EDİNCE SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMİŞ

Doe, Şubat 2019'da Mark Zuckerberg ve eşine şikayette bulunduğunu ve sözleşmesinin kısa bir süre sonra feshedildiğini iddia ediyor. Her iki davacı da, kendilerine yasal olarak gerekli iş molaları verilmediğini veya fazla mesai saatleri için ödeme yapılmadığını iddia ediyor.

 

MARK ZUCKERBERG ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR
Davalar tam olarak Facebook'un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıran eski çalışanın ifşaatlarıyla mücadele eden milyarder iki çocuk babası üzerinde baskı oluşturuyor. Özel hayatlarını yakından koruyan Mark Zuckerberg ve eşi Chan, davalarda ifade vermeye zorlanabilirler, bu da 37 yaşındaki milyarderin ailenin her ihtiyacını yöneten aile ofisinin işleyişine rahatsız edici bir ışık tutabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.