İslam Mezhep Dinlerinden Kurtulmadıkca İslam Düşmanlığı Dünyada Artıyor

GÜNDEM 09.10.2021 - 11:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 733+ kez okundu.
 

İslam Mezhep Dinlerinden Kurtulmadıkca İslam Düşmanlığı Dünyada Artıyor

Birleşmiş Milletler Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Shaheed, Müslümanlara karşı nefret ve İslamofobik yaklaşımların artışta olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Shaheed, BM insan Hakları Konseyi’ne sunduğu raporda Müslümanlara karşı nefret ve İslamofobik yaklaşımların artışta olduğuna işaret etti.   İslam ülkeleri veya liderleri hakkındaki eleştirileri İslamofobi başlığı altında değerlendirmediklerine dikkat çeken Maldivler’in eski Dışişleri Bakanı Shaheed, birtakım terör saldırılarının kasıtlı olarak Müslümanlara mal edildiğini ve bu şekilde İslam hakkında olumsuz bir intiba uyandırılmaya  çalışıldığını dile getirdi.   Shaheed, İslamofobinin arttığı ülkelerde, devlet yönetimlerinin gerekli adımları atmasını tavsiye ederek, “Batı ülkeleri, Müslümanlara uygulanan ayrımcılık  ve nefret dolu yaklaşımlara karşı acil bir şekilde harekete geçmeli” dedi.   İslam’ı insanlara anlatan ofisler kurulmalı İngiltere İslami İnsan Hakları Komitesi (İHRÇ) tarafından yayınlanan “Müslüman Karşıtı Söylem ve Ayrımcılık” isimli raporda ise Müslüman nüfusa sahip olan ülkelerin İslam’ı insanlara anlatan çeşitli ofisler kurması ve okullardaki müfredata ek olarak öğrencilere İslam’ın anlatıldığı ayrı bir ders verilmesi gerektiği belirtildi.
Birleşmiş Milletler Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Shaheed, Müslümanlara karşı nefret ve İslamofobik yaklaşımların artışta olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Shaheed, BM insan Hakları Konseyi’ne sunduğu raporda Müslümanlara karşı nefret ve İslamofobik yaklaşımların artışta olduğuna işaret etti.

 

İslam ülkeleri veya liderleri hakkındaki eleştirileri İslamofobi başlığı altında değerlendirmediklerine dikkat çeken Maldivler’in eski Dışişleri Bakanı Shaheed, birtakım terör saldırılarının kasıtlı olarak Müslümanlara mal edildiğini ve bu şekilde İslam hakkında olumsuz bir intiba uyandırılmaya  çalışıldığını dile getirdi.

 

Shaheed, İslamofobinin arttığı ülkelerde, devlet yönetimlerinin gerekli adımları atmasını tavsiye ederek, “Batı ülkeleri, Müslümanlara uygulanan ayrımcılık  ve nefret dolu yaklaşımlara karşı acil bir şekilde harekete geçmeli” dedi.

 

İslam’ı insanlara anlatan ofisler kurulmalı
İngiltere İslami İnsan Hakları Komitesi (İHRÇ) tarafından yayınlanan “Müslüman Karşıtı Söylem ve Ayrımcılık” isimli raporda ise Müslüman nüfusa sahip olan ülkelerin İslam’ı insanlara anlatan çeşitli ofisler kurması ve okullardaki müfredata ek olarak öğrencilere İslam’ın anlatıldığı ayrı bir ders verilmesi gerektiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.