İNGİLTERE'DE BÜYÜK ELEKTRİK KRİZİ

GÜNDEM 02.12.2021 - 11:47, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 677+ kez okundu.
 

İNGİLTERE'DE BÜYÜK ELEKTRİK KRİZİ

Uzun zamandır enerji krizinin pençesinde olan İngiltere’de, kırmızı alarm durumu devam ediyor. Tedarik zincirindeki aksamalarla başlayan akaryakıt sıkıntısının tüm enerji sektörünü vurmasıyla firmalardan peş peşe iflas açıklamaları gelirken, İngiliz basını önlenemeyen kriz nedeniyle halka “Tasarruf yapın” çağrılarında bulunmaya başladı

Koronavirüs salgınıyla birlikte enerji sektöründe başlayan kriz, küresel ölçekte etkilerini sürdürüyor. İlk olarak İngiltere'de, akaryakıt tedarik zincirindeki aksamaların önlenememesiyle yaşanan kriz, Fransa ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa'ya sıçramış, ABD de aynı krizden payını almıştı.   İFLASLAR PEŞ PEŞE GELDİ Krizin ilk görüldüğü ülke olan İngiltere ise, bu krizi atlatmakta oldukça zorlanıyor. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarının son bir ayda 2 kat arttığı ülkede, elektrik firmaları da birbiri ardına iflas açıklamalarında bulunuyor. Eylül ayının başından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısının 11'i aştığı ülkede soğuyan havalar da durumu giderek kötüleştiriyor.   Ülkedeki yüksek enflasyon oranlarının da, hane bütçelerinde ciddi kısıtlamalar getirmesi bekleniyor. Zor durumda olan elektrik firmalarının, sağlayıcılık yapmakta zorlanması beklenirken İngiliz basını, önümüzdeki aylarda İngiliz hanelerini bekleyen yüksek fiyatları duyurmaya başladı.   The Guardian, iflasın eşiğinde olan birçok enerji firmasının durumu nedeniyle İngiliz tüketicilerin faturalarında 120 sterlinlik bir artış beklendiği konusunda uyarı yayınladı. Firmaların, kendi maliyetlerini karşılamak için giderlerini tüketiciye yansıtacağını belirten The Guardian, vahim tabloyu da paylaştı.
Uzun zamandır enerji krizinin pençesinde olan İngiltere’de, kırmızı alarm durumu devam ediyor. Tedarik zincirindeki aksamalarla başlayan akaryakıt sıkıntısının tüm enerji sektörünü vurmasıyla firmalardan peş peşe iflas açıklamaları gelirken, İngiliz basını önlenemeyen kriz nedeniyle halka “Tasarruf yapın” çağrılarında bulunmaya başladı

Koronavirüs salgınıyla birlikte enerji sektöründe başlayan kriz, küresel ölçekte etkilerini sürdürüyor. İlk olarak İngiltere'de, akaryakıt tedarik zincirindeki aksamaların önlenememesiyle yaşanan kriz, Fransa ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa'ya sıçramış, ABD de aynı krizden payını almıştı.

 

İFLASLAR PEŞ PEŞE GELDİ

Krizin ilk görüldüğü ülke olan İngiltere ise, bu krizi atlatmakta oldukça zorlanıyor. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarının son bir ayda 2 kat arttığı ülkede, elektrik firmaları da birbiri ardına iflas açıklamalarında bulunuyor. Eylül ayının başından bu yana iflas eden enerji şirketi sayısının 11'i aştığı ülkede soğuyan havalar da durumu giderek kötüleştiriyor.

 

Ülkedeki yüksek enflasyon oranlarının da, hane bütçelerinde ciddi kısıtlamalar getirmesi bekleniyor.

Zor durumda olan elektrik firmalarının, sağlayıcılık yapmakta zorlanması beklenirken İngiliz basını, önümüzdeki aylarda İngiliz hanelerini bekleyen yüksek fiyatları duyurmaya başladı.

 

The Guardian, iflasın eşiğinde olan birçok enerji firmasının durumu nedeniyle İngiliz tüketicilerin faturalarında 120 sterlinlik bir artış beklendiği konusunda uyarı yayınladı. Firmaların, kendi maliyetlerini karşılamak için giderlerini tüketiciye yansıtacağını belirten The Guardian, vahim tabloyu da paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.