İmamoğlu ve ailesinin ‘dolandırıcılık’ dosyası Yargıtay’da

02.10.2020 - 10:41, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 541+ kez okundu.
 

İmamoğlu ve ailesinin ‘dolandırıcılık’ dosyası Yargıtay’da

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davaya devam edildi. Dava dosyasının, görüşü alınmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar veren Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Beylikdüzü ilçesinde ‘beton imparatorluğu’ kuran İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun usulsüz işlemleri peşini bırakmıyor. CHP’li İmamoğlu’nun babasıyla birlikte 7 yıl hapis istemiyle yargılandığı nitelikli dolandırıcılık davasında mahkeme, dosyanın Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi.   İmamoğlu ve babası katılmadı Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması dün gerçekleştirildi. İmamoğlu İnşaat ortakları ve yetkilileri Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu’nun 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı “nitelikli dolandırıcılık” davasının duruşmasına Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu katılmadı. Cumhuriyet savcısı, daha önceki yargılamada sanıkların beraat ettiklerini, dosyanın Yargıtay’a gönderildiğini, müştekilerin daha sonra şikayetlerinden vazgeçtiklerini ifade etti. Ayrıca savcı, Yargıtay’daki temyiz incelemesinde dosyanın eksik hususlar nedeniyle bozulduğunu kaydetti. Müştekilerin şikayetlerinden vazgeçme örneklerinin dosyaya eklenmediğini belirten savcı, bu husus ile değerlendirme yapılması için dosyanın Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesini istedi.   Avukatlara red CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu avukat Burcu Aydın, Hasan İmamoğlu’nu emekli hakim avukat Ali Asker Kazak’ın savunduğu davayla ilgili mahkeme “Yargıtay” kararını açıkladı.   Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık avukatlarının ek süre taleplerini reddetti. Mahkeme, görüşü alınmak üzere dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.   Ekremzedelerin şikayeti Dolandırıcılık davası, ‘İmamoğluzede’ 3 vatandaşın 2011 yılında Beylikdüzü’ndeki Beykonakları isimli siteden aldıkları villanın, pazarlama aşamasında kendilerine sosyal tesis olarak tanıtılan kısımlarında aslında yeşil olan olduğunu sonradan öğrenmeleri üzerine inşaat şirketinin ortakları ve yetkilileri Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu’ndan şikayetçi olmasıyla başlamıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında Ekrem İmamoğlu ve babası hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.   ‘Dosyam yok’ yalanı Yerel seçim sürecinde hakkında hiçbir dava olmadığını iddia eden CHP’li Ekrem İmamoğlu, nitelikli dolandırıcılıktan yargılandığının ortaya çıkması üzerine, “5 yıllık belediye başkanlığım döneminde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 yılına ait iş hayatımla ilgili bir davadır. Geçelim” demişti.
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davaya devam edildi. Dava dosyasının, görüşü alınmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar veren Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Beylikdüzü ilçesinde ‘beton imparatorluğu’ kuran İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun usulsüz işlemleri peşini bırakmıyor. CHP’li İmamoğlu’nun babasıyla birlikte 7 yıl hapis istemiyle yargılandığı nitelikli dolandırıcılık davasında mahkeme, dosyanın Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi.

 

İmamoğlu ve babası katılmadı
Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması dün gerçekleştirildi. İmamoğlu İnşaat ortakları ve yetkilileri Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu’nun 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı “nitelikli dolandırıcılık” davasının duruşmasına Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu katılmadı. Cumhuriyet savcısı, daha önceki yargılamada sanıkların beraat ettiklerini, dosyanın Yargıtay’a gönderildiğini, müştekilerin daha sonra şikayetlerinden vazgeçtiklerini ifade etti. Ayrıca savcı, Yargıtay’daki temyiz incelemesinde dosyanın eksik hususlar nedeniyle bozulduğunu kaydetti. Müştekilerin şikayetlerinden vazgeçme örneklerinin dosyaya eklenmediğini belirten savcı, bu husus ile değerlendirme yapılması için dosyanın Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesini istedi.

 

Avukatlara red
CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu avukat Burcu Aydın, Hasan İmamoğlu’nu emekli hakim avukat Ali Asker Kazak’ın savunduğu davayla ilgili mahkeme “Yargıtay” kararını açıkladı.

 

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık avukatlarının ek süre taleplerini reddetti. Mahkeme, görüşü alınmak üzere dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Ekremzedelerin şikayeti
Dolandırıcılık davası, ‘İmamoğluzede’ 3 vatandaşın 2011 yılında Beylikdüzü’ndeki Beykonakları isimli siteden aldıkları villanın, pazarlama aşamasında kendilerine sosyal tesis olarak tanıtılan kısımlarında aslında yeşil olan olduğunu sonradan öğrenmeleri üzerine inşaat şirketinin ortakları ve yetkilileri Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu’ndan şikayetçi olmasıyla başlamıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında Ekrem İmamoğlu ve babası hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

‘Dosyam yok’ yalanı
Yerel seçim sürecinde hakkında hiçbir dava olmadığını iddia eden CHP’li Ekrem İmamoğlu, nitelikli dolandırıcılıktan yargılandığının ortaya çıkması üzerine, “5 yıllık belediye başkanlığım döneminde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 yılına ait iş hayatımla ilgili bir davadır. Geçelim” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.