İK DURUŞMA YAPILDI

18.11.2021 - 21:08, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 702+ kez okundu.
 

İK DURUŞMA YAPILDI

İslam düşmanı haçlı artığı Fransız Charlie Hebdo dergisine hesap sorulmaya başlandı. Çizdikleri iğrenç karikatürlerle Peygamberimiz’e ve daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler yağdıran Charlie Hebdo’ya açılan hakaret davasının ilk duruşması görüldü.

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli yayını nedeniyle, 3’ü yönetici, 1 karikatürist 4 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.  Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Başkan Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı katıldı. Sanıklardan derginin Genel Yayın Direktörü Julin Serignac, Yazı İşleri Müdürü Gerard Biard, Genel Yayın Yönetmeni Laurent Sourisseau ve karikatürist Alice Petit duruşmaya katılmadı. Hakim Osman Efendioğlu'nun dava dosyasına gelen belgeleri okumasının ardından Başkan Erdoğan'ın avukatı söz alarak söz konusu şahıslardan şikayetçi olduklarını belirterek davaya katılma talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme katılma talebini kabul ederek, sanıkların açık kimlik, adres bilgilerinin ve savunmalarının tespiti için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen yurt dışı istinabe yazısının akıbetinin sorulmasına, sanıkların kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi halinde savunmalarının alınması için işlem yapılmasına karar verdi.
İslam düşmanı haçlı artığı Fransız Charlie Hebdo dergisine hesap sorulmaya başlandı. Çizdikleri iğrenç karikatürlerle Peygamberimiz’e ve daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler yağdıran Charlie Hebdo’ya açılan hakaret davasının ilk duruşması görüldü.

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli yayını nedeniyle, 3’ü yönetici, 1 karikatürist 4 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. 

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Başkan Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı katıldı. Sanıklardan derginin Genel Yayın Direktörü Julin Serignac, Yazı İşleri Müdürü Gerard Biard, Genel Yayın Yönetmeni Laurent Sourisseau ve karikatürist Alice Petit duruşmaya katılmadı.

Hakim Osman Efendioğlu'nun dava dosyasına gelen belgeleri okumasının ardından Başkan Erdoğan'ın avukatı söz alarak söz konusu şahıslardan şikayetçi olduklarını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme katılma talebini kabul ederek, sanıkların açık kimlik, adres bilgilerinin ve savunmalarının tespiti için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen yurt dışı istinabe yazısının akıbetinin sorulmasına, sanıkların kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi halinde savunmalarının alınması için işlem yapılmasına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.