HİNDİSTAN ORDUSU SİVİLLERİ KATLETTİ

05.12.2021 - 13:56, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 963+ kez okundu.
 

HİNDİSTAN ORDUSU SİVİLLERİ KATLETTİ

Hint ordusu adına yerel hükümet güçlerinin yaptığı açıklamada, ordunun Nagaland'da sivilleri katlettiği kabul edildi.

Hint ordusu adına yerel hükümet güçlerinin yaptığı açıklamada, ordunun Nagaland'da sivilleri katlettiği kabul edildi. Hindistan'ın kuzeydoğu bölgesinde yönetim güçleriyle yönetim karşıtı gerilla gruplarının çatışmaların ve bu çatışmalardan kaynaklı sivil kayıpların artması dikkat çekiyor. Hindistan'ın Myanmar sınırındaki Nagaland eyaletinde son çatışmalarda pek çok sivilin hükümet güçlerince katledildiği iddia edilmişti. Hint hükümetine bağlı Nagaland eyalet yönetimi iddialar üzerine yaptığı açıklamada, hükümet karşıtı gerillalar ile yaşanan çatışmalarında hükümet güçlerince bazı sivillerin öldürüldüğünü kabul etti ancak katliamın "yanlışlıkla" gerçekleştiğini iddia etti. Yönetim karşıtı gerillalar ise Hindistan güçlerinin, hükümet karşıtı fikirlere sahip sivilleri kasten katlettiğini belirtiyorlar. Bangladeş, Nepal ve Bhutan üçgenindeki bölgede son dönemde ayrılıkçılığın ve bu paralelde çatışmaların, katliamların artması dikkat çekiyor.
Hint ordusu adına yerel hükümet güçlerinin yaptığı açıklamada, ordunun Nagaland'da sivilleri katlettiği kabul edildi.

Hint ordusu adına yerel hükümet güçlerinin yaptığı açıklamada, ordunun Nagaland'da sivilleri katlettiği kabul edildi.

Hindistan'ın kuzeydoğu bölgesinde yönetim güçleriyle yönetim karşıtı gerilla gruplarının çatışmaların ve bu çatışmalardan kaynaklı sivil kayıpların artması dikkat çekiyor.

Hindistan'ın Myanmar sınırındaki Nagaland eyaletinde son çatışmalarda pek çok sivilin hükümet güçlerince katledildiği iddia edilmişti.

Hint hükümetine bağlı Nagaland eyalet yönetimi iddialar üzerine yaptığı açıklamada, hükümet karşıtı gerillalar ile yaşanan çatışmalarında hükümet güçlerince bazı sivillerin öldürüldüğünü kabul etti ancak katliamın "yanlışlıkla" gerçekleştiğini iddia etti.

Yönetim karşıtı gerillalar ise Hindistan güçlerinin, hükümet karşıtı fikirlere sahip sivilleri kasten katlettiğini belirtiyorlar.

Bangladeş, Nepal ve Bhutan üçgenindeki bölgede son dönemde ayrılıkçılığın ve bu paralelde çatışmaların, katliamların artması dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.