Halk ayaklanması ekonomiyi vurdu

02.06.2020 - 23:10, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1218+ kez okundu.
 

Halk ayaklanması ekonomiyi vurdu

Koronavirüsün yeni merkezi haline dönüşen ABD'de salgının maliyeti her geçen gün artıyor. CBO'ya göre korona virüs salgınının ABD ekonomisine maliyeti yaklaşık 8 trilyon dolar olacak

Kongre Bütçe Ofisi (CBO) tarafınodan hazırlanan bir rapora göre, koronavirüs salgını 2030 yılına kadar ABD'de GSYH'yı 7,9 trilyon dolar, yüzde 3 oranında azaltacak. CBO Direktörü Philip Swagey yaptığı değerlendirmede, "İşletmelerin kapanması ve sosyal mesafe tedbirlerinin tüketici harcamalarını azaltacağını, enerji fiyatlarında son dönemdeki düşüşün ABD'de enerji sektörüne yatırımı ciddi şekilde düşüreceğini öngörüyoruz" diye konuştu. ABD'de bu yıl GSYH'nın koronavirüs salgını öncesindeki tahminin yüzde 5,3 altında 15,7 trilyon dolar olması bekleniyor.
Koronavirüsün yeni merkezi haline dönüşen ABD'de salgının maliyeti her geçen gün artıyor. CBO'ya göre korona virüs salgınının ABD ekonomisine maliyeti yaklaşık 8 trilyon dolar olacak

Kongre Bütçe Ofisi (CBO) tarafınodan hazırlanan bir rapora göre, koronavirüs salgını 2030 yılına kadar ABD'de GSYH'yı 7,9 trilyon dolar, yüzde 3 oranında azaltacak.

CBO Direktörü Philip Swagey yaptığı değerlendirmede, "İşletmelerin kapanması ve sosyal mesafe tedbirlerinin tüketici harcamalarını azaltacağını, enerji fiyatlarında son dönemdeki düşüşün ABD'de enerji sektörüne yatırımı ciddi şekilde düşüreceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

ABD'de bu yıl GSYH'nın koronavirüs salgını öncesindeki tahminin yüzde 5,3 altında 15,7 trilyon dolar olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.