Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'e suikast

07.07.2021 - 14:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2247+ kez okundu.
 

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'e suikast

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise suikasta uğradı. Moise, çarşamba günü evinde olduğu sırada bir komando tarafından öldürüldü. Moise'nin eşinin de saldırı sırasında yaraladığı belirtilirken, First Lady'nin sağlık durumuna ilişkin güncel bir açıklama yapılmadı.   ÜLKENİN BAŞINA GEÇİCİ BAŞBAKAN GEÇTİ Konuya ilişkin bilgilendirmeleri, geçici Başbakan Claude Joseph yaptı. Joseph, suikast sonrası ülkenin başında olduğunu söyledi.   HALK BİR SÜREDİR, HÜKÜMET KARŞITI PROTESTO DÜZENLİYOR Görev süresi dolan Moise, bir süredir ülkeyi yangın yerine çeviren protestolara rağmen koltuğunu bırakmayarak görev süresini uzatmıştı. Haiti'de halk tarafından, 7 Şubat 2019'dan bu yana ülkede artan enflasyona ve yolsuzluklara tepki gösterilerek, Moise'nin istifası talep ediliyordu.     İlginizi Çekebilir
Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise suikasta uğradı.

Moise, çarşamba günü evinde olduğu sırada bir komando tarafından öldürüldü.

Moise'nin eşinin de saldırı sırasında yaraladığı belirtilirken, First Lady'nin sağlık durumuna ilişkin güncel bir açıklama yapılmadı.

 

ÜLKENİN BAŞINA GEÇİCİ BAŞBAKAN GEÇTİ

Konuya ilişkin bilgilendirmeleri, geçici Başbakan Claude Joseph yaptı.

Joseph, suikast sonrası ülkenin başında olduğunu söyledi.

 

HALK BİR SÜREDİR, HÜKÜMET KARŞITI PROTESTO DÜZENLİYOR

Görev süresi dolan Moise, bir süredir ülkeyi yangın yerine çeviren protestolara rağmen koltuğunu bırakmayarak görev süresini uzatmıştı.

Haiti'de halk tarafından, 7 Şubat 2019'dan bu yana ülkede artan enflasyona ve yolsuzluklara tepki gösterilerek, Moise'nin istifası talep ediliyordu.

 

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise e suikast #2

 

İlginizi Çekebilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.