GUATEMALA'NIN UYUŞTURUCU BARONU KADIN

GÜNDEM 27.10.2021 - 12:04, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1692+ kez okundu.
 

GUATEMALA'NIN UYUŞTURUCU BARONU KADIN

El Chapo lakaplı "La Patrona" takma adıyla da tanınan Marixa Lemus Perez, küçük bir Güney Amerika kasabasında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla bir suç imparatorluğu kurdu. Belediye başkanı adaylığından kokain 'kraliçesine' dönüştüğü bir terör kampanyası yürüten Perez'in hikayesi dünya basınında gündem oldu.

Marixa Lemus Perez, Guatemala'da bir suç imparatorluğunun lideriydi. 'La Patrona' adıyla da bilinen Perez, 2016'da hapishaneden ilk kaçışının ardından polis tarafından yakalandı. Hapishaneden iki başarılı kaçışı nedeniyle Marixa'ya "kadın El Chapo" adı verildi. İşlediği bir dizi acımasız suçtan dolayı 94 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2017'de sonsuza kadar kalacağı bir kafese konuldu. 2011 yılında belediye başkanlığına aday olan Marixa, adeta kız kardeşinin ölümüyle yıkıldı. Marixa belediye başkanlığına aday olduğu sırada kız kardeşi Mayra, yerel topluluktan insanlarla bir toplantı düzenledi. Toplantı sırasında ise silahlı saldırıya uğradı. Mayra'nın da bulunduğu sekiz kişiyi öldürüldü.   ''KARDEŞİM KAN İÇİNDE BİR HAVUZDA YATIYORDU'' Vice News'e konuşan Marixa, kız kardeşinin cansız bedeni hakkında "Yüzü mahvolmuştu ve kendi kanından oluşan bir havuzda yatıyordu" dedi. Vahşi cinayet "Los Cuernos'taki katliam" olarak bilinecekti.   Rakibi Carlos Marroquin'e belediye başkanlığını kaptıran Marixa, 2015 yılında hapis cezasına çarptırıldı. Ama suç kariyeri henüz bitmemişti. 2016 yılında diğer mahkumların yardımıyla hapishanenin duvarından atlayarak kaçmaya çalıştı ancak kısa bir süre sonra tutuklandı.   Sadece bir yıl sonra, bu sefer güvenlik görevlisi kılığında bir askeri hapishaneden başka bir kaçma girişiminde bulundu. Yetkililer onu iki hafta sonra El Salvador'da buldu. Onun yakalanması ülkede büyük yankı uyandırırken dönemin devlet başkanı Jimmy Morales sevincini tweet atarak gösterdi. 94 yıl hapis cezasına çarptırılan 'La Patrona' Vice News'e hâlâ özgürlüğünü kazanmaya çalıştığını söyledi. Guatemala'daki Santa Teresa kadın hapishanesine konulan Marixa dört yıldır parmaklıklar arkasında.   MEKSİKALI EL CHAPO DA İKİ KEZ FİRAR ETTİ Meksikalı Sinaloa kartelinin lideri Joaquin 'El Chapo' Guzman, ülkenin en güvenli hapishanesi Altiplano'dan 2011 ve 2015 yıllarında firar etmişti. İlk kaçış, çamaşır arabasının içinde gerçekleşmişti. İkincisinde ise kartel üyeleri El Chapo'yu kurtarmak için lazerli tünel kazmış kaçmasını sağlamıştı.   Guzman, Guzman şu anda Birleşik Devletler Hapishanesi ADX Florence'da ömür boyu aldığı hapis cezasını çekiyor.
El Chapo lakaplı "La Patrona" takma adıyla da tanınan Marixa Lemus Perez, küçük bir Güney Amerika kasabasında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla bir suç imparatorluğu kurdu. Belediye başkanı adaylığından kokain 'kraliçesine' dönüştüğü bir terör kampanyası yürüten Perez'in hikayesi dünya basınında gündem oldu.

Marixa Lemus Perez, Guatemala'da bir suç imparatorluğunun lideriydi. 'La Patrona' adıyla da bilinen Perez, 2016'da hapishaneden ilk kaçışının ardından polis tarafından yakalandı. Hapishaneden iki başarılı kaçışı nedeniyle Marixa'ya "kadın El Chapo" adı verildi.

İşlediği bir dizi acımasız suçtan dolayı 94 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2017'de sonsuza kadar kalacağı bir kafese konuldu.

2011 yılında belediye başkanlığına aday olan Marixa, adeta kız kardeşinin ölümüyle yıkıldı. Marixa belediye başkanlığına aday olduğu sırada kız kardeşi Mayra, yerel topluluktan insanlarla bir toplantı düzenledi. Toplantı sırasında ise silahlı saldırıya uğradı. Mayra'nın da bulunduğu sekiz kişiyi öldürüldü.

 

''KARDEŞİM KAN İÇİNDE BİR HAVUZDA YATIYORDU''
Vice News'e konuşan Marixa, kız kardeşinin cansız bedeni hakkında "Yüzü mahvolmuştu ve kendi kanından oluşan bir havuzda yatıyordu" dedi. Vahşi cinayet "Los Cuernos'taki katliam" olarak bilinecekti.

 

Rakibi Carlos Marroquin'e belediye başkanlığını kaptıran Marixa, 2015 yılında hapis cezasına çarptırıldı. Ama suç kariyeri henüz bitmemişti. 2016 yılında diğer mahkumların yardımıyla hapishanenin duvarından atlayarak kaçmaya çalıştı ancak kısa bir süre sonra tutuklandı.

 

Sadece bir yıl sonra, bu sefer güvenlik görevlisi kılığında bir askeri hapishaneden başka bir kaçma girişiminde bulundu. Yetkililer onu iki hafta sonra El Salvador'da buldu. Onun yakalanması ülkede büyük yankı uyandırırken dönemin devlet başkanı Jimmy Morales sevincini tweet atarak gösterdi.


94 yıl hapis cezasına çarptırılan 'La Patrona' Vice News'e hâlâ özgürlüğünü kazanmaya çalıştığını söyledi. Guatemala'daki Santa Teresa kadın hapishanesine konulan Marixa dört yıldır parmaklıklar arkasında.

 

MEKSİKALI EL CHAPO DA İKİ KEZ FİRAR ETTİ
Meksikalı Sinaloa kartelinin lideri Joaquin 'El Chapo' Guzman, ülkenin en güvenli hapishanesi Altiplano'dan 2011 ve 2015 yıllarında firar etmişti. İlk kaçış, çamaşır arabasının içinde gerçekleşmişti. İkincisinde ise kartel üyeleri El Chapo'yu kurtarmak için lazerli tünel kazmış kaçmasını sağlamıştı.

 

Guzman, Guzman şu anda Birleşik Devletler Hapishanesi ADX Florence'da ömür boyu aldığı hapis cezasını çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.