Feto şeytan evladına 79 kez müebbet hapis cezası isteniyor

20.10.2020 - 00:54, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 552+ kez okundu.
 

Feto şeytan evladına 79 kez müebbet hapis cezası isteniyor

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili davada eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz'un esasa ilişkin savunması alındı.

Alçak FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.   Darbeci pilotlara kılavuzluk ediyordu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davada, Akıncı Üssü'nden telsizle vurulması istenen hedefleri darbeci pilotlara ilettiği bildirilen eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, esasa ilişkin savunma yaptı.   İhraçların orduyu zayıflattını öne sürdü Sanık Kaygusuz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edildiğini, çok sayıda personelin de FETÖ iltisakı nedeniyle ilişiğinin kesildiğini söyledi ve bu ihraçlar sonrası silahlı kuvvetlerin durumundan bahseden ve harbe hazırlık durumunda zaafiyet yaşanabileceğini iddia etti.   Küstah sözler: Alanında uzman değiller Darbe girişiminin ardından olay yeri kamera ve ses kayıtlarının hukuka uygun şekilde elde edilmediğini öne süren Kaygusuz, konuyla ilgili bilirkişi raporlarını hazırlayan kişilerin de alanında uzman kimseler olmadığı iddiasında bulunarak küstah sözlere imza attı.   Kaygusuz, savunmasına yarın devam edecek. Darbeci hainlere alçak talimatlar: Kızılay'da cam kalmayacak, kırın hepsini Darbe yöneticileri ile eylem ve iş birliği içerisinde hareket ettiği vurgulanan Kaygusuz'un, "Emniyet binasını vurun, emniyet binasını tahrip edin, Genelkurmay üzerinden alçak uçuş yapın, kaçak saray koordinat için beklemekteyiz, Genelkurmay ve Kızılay Meydanı'ndan MACH üstü geçiş serbest, Kızılay'da cam kaldı mı, kalmayacak kırın hepsini, TOMA'lara top taarruzu atış serbest." şeklinde darbeci pilotlara skandal emirler verdiği bildiriliyor.   79 kez müebbet hapis cezası isteniyor Esas hakkındaki mütalaada Mete Kaygusuz'un, "Anayasa'yı ihlal" suçundan bir, "cumhurbaşkanına suikast"ten bir ve 77 kişiyi "kasten öldürmek"ten de 77 kez olmak üzere, toplam 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenilmişti.
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili davada eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz'un esasa ilişkin savunması alındı.

Alçak FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

 

Darbeci pilotlara kılavuzluk ediyordu
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davada, Akıncı Üssü'nden telsizle vurulması istenen hedefleri darbeci pilotlara ilettiği bildirilen eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, esasa ilişkin savunma yaptı.

 

İhraçların orduyu zayıflattını öne sürdü
Sanık Kaygusuz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edildiğini, çok sayıda personelin de FETÖ iltisakı nedeniyle ilişiğinin kesildiğini söyledi ve bu ihraçlar sonrası silahlı kuvvetlerin durumundan bahseden ve harbe hazırlık durumunda zaafiyet yaşanabileceğini iddia etti.

 

Küstah sözler: Alanında uzman değiller
Darbe girişiminin ardından olay yeri kamera ve ses kayıtlarının hukuka uygun şekilde elde edilmediğini öne süren Kaygusuz, konuyla ilgili bilirkişi raporlarını hazırlayan kişilerin de alanında uzman kimseler olmadığı iddiasında bulunarak küstah sözlere imza attı.

 

Kaygusuz, savunmasına yarın devam edecek.

Darbeci hainlere alçak talimatlar: Kızılay'da cam kalmayacak, kırın hepsini
Darbe yöneticileri ile eylem ve iş birliği içerisinde hareket ettiği vurgulanan Kaygusuz'un, "Emniyet binasını vurun, emniyet binasını tahrip edin, Genelkurmay üzerinden alçak uçuş yapın, kaçak saray koordinat için beklemekteyiz, Genelkurmay ve Kızılay Meydanı'ndan MACH üstü geçiş serbest, Kızılay'da cam kaldı mı, kalmayacak kırın hepsini, TOMA'lara top taarruzu atış serbest." şeklinde darbeci pilotlara skandal emirler verdiği bildiriliyor.

 

79 kez müebbet hapis cezası isteniyor
Esas hakkındaki mütalaada Mete Kaygusuz'un, "Anayasa'yı ihlal" suçundan bir, "cumhurbaşkanına suikast"ten bir ve 77 kişiyi "kasten öldürmek"ten de 77 kez olmak üzere, toplam 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.