Ermenistan'ın zararı 4.8 milyar dolar

GÜNDEM 02.12.2020 - 15:18, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1666+ kez okundu.
 

Ermenistan'ın zararı 4.8 milyar dolar

Etkili operasyonlar sonucu ağır zayiat veren Ermenistan'ın zararı 4.8 milyar dolar olarak hesaplandı.

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'den 10 Kasım’a kadar gerçekleştirdiği askeri operasyonlarla, işgalci Ermenistan'a büyük kayıplar verdirdi. Sahadaki başarısını masada anlaşmayla taçlandıran Bakü, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilmesini sağladı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka hitabında uzmanlara askeri teçhizatların fiyatının hesaplanması çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden (UNEC) bilim insanları, operasyonun Ermenistan'a ne kadara mal olduğunu hesapladı.   4.8 MİLYAR DOLAR ZARAR Ermenistan ordusuna ait tahrip edilen ve ele geçirilen askeri teçhizatın değeri tespit edildi. Aliyev'in "Büyük Vatan Savaşı" olarak adlandırdığı operasyon, Ermenistan'a 4.8 milyar dolara mal oldu.     ERMENİSTAN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda, 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı. Ermenistan ordusunun çekildiği söz konusu illere Azerbaycan ordusu yerleşti.
Etkili operasyonlar sonucu ağır zayiat veren Ermenistan'ın zararı 4.8 milyar dolar olarak hesaplandı.

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'den 10 Kasım’a kadar gerçekleştirdiği askeri operasyonlarla, işgalci Ermenistan'a büyük kayıplar verdirdi.

Sahadaki başarısını masada anlaşmayla taçlandıran Bakü, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilmesini sağladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka hitabında uzmanlara askeri teçhizatların fiyatının hesaplanması çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nden (UNEC) bilim insanları, operasyonun Ermenistan'a ne kadara mal olduğunu hesapladı.

 

4.8 MİLYAR DOLAR ZARAR
Ermenistan ordusuna ait tahrip edilen ve ele geçirilen askeri teçhizatın değeri tespit edildi. Aliyev'in "Büyük Vatan Savaşı" olarak adlandırdığı operasyon, Ermenistan'a 4.8 milyar dolara mal oldu.

 

 

ERMENİSTAN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI
Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda, 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı.

Ermenistan ordusunun çekildiği söz konusu illere Azerbaycan ordusu yerleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.