Ekrem, İBB'nin kapısını PKK'lılara, DHKP-C'lilere açtı

05.10.2020 - 12:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1689+ kez okundu.
 

Ekrem, İBB'nin kapısını PKK'lılara, DHKP-C'lilere açtı

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehir Tiyatroları'nın kapısını teröristler ile yakın ilişkiler kuran bir tiyatro grubuna açtı.

Göreve geldiğinden bu yana tartışmalı kararlara imza atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir skandala imza attı. Aydınlık'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu açtı. 15 yeni oyunla açılan sezonda 50 özel tiyatro grubu Ekim ayında tiyatro sahnelerini kullanabilecek. Bu gruplardan birisi de PKK’nın kültür sanat bilim kanadı olarak tanınan Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) oldu. Grup, Mezopotamya Kültür Merkezi’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Terör örgütü ile bağlantısı olan MKM’nin OHAL kapsamında birçok derneği kapatıldı. Bazı illlerde de binaları boşaltıldı. MKM, 2019’DA Sadece Ben isimli oyunda açıkça terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptı ve oyunu açlık grevi provokasyonu yapan HDP’li Leyla Güven’e ithaf etti. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Şehir Tiyatroları'nı PKK ile yakın ilişkileri bulunan gruba açması sosyal medyada büyük tepki gördü.
Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehir Tiyatroları'nın kapısını teröristler ile yakın ilişkiler kuran bir tiyatro grubuna açtı.

Göreve geldiğinden bu yana tartışmalı kararlara imza atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir skandala imza attı.

Aydınlık'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu açtı. 15 yeni oyunla açılan sezonda 50 özel tiyatro grubu Ekim ayında tiyatro sahnelerini kullanabilecek.

Bu gruplardan birisi de PKK’nın kültür sanat bilim kanadı olarak tanınan Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) oldu.

Grup, Mezopotamya Kültür Merkezi’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Terör örgütü ile bağlantısı olan MKM’nin OHAL kapsamında birçok derneği kapatıldı. Bazı illlerde de binaları boşaltıldı.

MKM, 2019’DA Sadece Ben isimli oyunda açıkça terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptı ve oyunu açlık grevi provokasyonu yapan HDP’li Leyla Güven’e ithaf etti.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Şehir Tiyatroları'nı PKK ile yakın ilişkileri bulunan gruba açması sosyal medyada büyük tepki gördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.