Dolandırıcılık yapan eski savcı hakkında karar verildi

12.02.2021 - 12:39, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2253+ kez okundu.
 

Dolandırıcılık yapan eski savcı hakkında karar verildi

Mahkeme eski savcıya, iki şikayetçiye karşı "basit dolandırıcılık" suçundan topla 6 yıl 9 ay hapis ve 22 bin 500 TL adli para cezası verdi.

İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde bir meslektaşını ve katibini dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen eski savcı Tamer C.'nin yargılandığı davada, karar çıktı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Tamer C. katılmazken, şikayetçi katip Özcan D. hazır bulundu.   “KAÇMA ŞÜPHESİ VARDIR” Şikayetçi Özcan D. kovuşturmanın genişletilmesini talep ederek "Sanık mernis adresinde oturmamaktadır. Bu nedenle uzlaşmacı dahi kendisiyle irtibat kuramamıştır. Kaçma şüphesi vardır. Bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkartılmasını ve olaya dahil olan bütün tanıkların beyanları alınmamıştır. Şöyle ki sanığın banka hesapları incelendiğinde birçok kişiye para göndermiş, başka şahısların üzerine bar açmış ve üç kişiyi kredi kartı çıkartmıştır. Başka şahıslara paralar aktarmıştır. Bu nedenle tanık dinletilmesini talep ediyorum." dedi. Mahkeme, dosyadaki deliller hüküm kurmak için yeterli görüldüğünden kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddine karar verildi.   “KAMU GÜCÜNÜ KULLANIP, PARAMI ALDI” Bunun üzerine yeniden söz alan şikayetçi Özcan D. "15 yıllık zabıt katibiyim. 41 yaşındayım. Bütün birikimimi sanığa verdim. Onun yüzünden halen borçlu durumdayım. Sanık kamu gücünü kullanarak beni kandırarak dolandırıcılık yoluyla paramı almıştır. Tüm bunlar dikkate alınarak hakkaniyete uygun bir karar verilmesini talep ediyorum." dedi. Sanık Tamer C'nin avukatı ise müvekkilinin beraatini talep etti.     İKİ KİŞİYE KARŞI TOPLAM 6 YIL HAPİS VE 22 BİN 500 ADLİ PARA CEZASI Mahkeme heyeti, sanık Tamer C'nin şikayetçi Özcan D'ye karşı "basit dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 12 bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanık, şikayetçi Gökhan S.'ye karşı ise 3 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.   İDDİANAME Eski savcı Tamer C.'nin, şikayetçi savcı Gökhan S.'den Dikili'de bir tarlanın, arsa vasfına dönüştürüleceğini söyleyerek 500 bin TL'yi aldığı, katip Özcan D.'den ise sigorta şirketinde tanıdığı olduğunu ve kendisine araç alabileceğini söyleyerek 202 bin TL parasını aldığı iddia ediliyordu. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Tamer C. ise "Kimseden dolandırma kastıyla para almadım. Almış olduğum paralar, arsa ve araba satın alınmasına yöneliktir. Kişilere olan borcumu kabul ediyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." demişti.
Mahkeme eski savcıya, iki şikayetçiye karşı "basit dolandırıcılık" suçundan topla 6 yıl 9 ay hapis ve 22 bin 500 TL adli para cezası verdi.

İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde bir meslektaşını ve katibini dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen eski savcı Tamer C.'nin yargılandığı davada, karar çıktı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Tamer C. katılmazken, şikayetçi katip Özcan D. hazır bulundu.

 

“KAÇMA ŞÜPHESİ VARDIR”
Şikayetçi Özcan D. kovuşturmanın genişletilmesini talep ederek "Sanık mernis adresinde oturmamaktadır. Bu nedenle uzlaşmacı dahi kendisiyle irtibat kuramamıştır. Kaçma şüphesi vardır. Bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkartılmasını ve olaya dahil olan bütün tanıkların beyanları alınmamıştır. Şöyle ki sanığın banka hesapları incelendiğinde birçok kişiye para göndermiş, başka şahısların üzerine bar açmış ve üç kişiyi kredi kartı çıkartmıştır. Başka şahıslara paralar aktarmıştır. Bu nedenle tanık dinletilmesini talep ediyorum." dedi.

Mahkeme, dosyadaki deliller hüküm kurmak için yeterli görüldüğünden kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddine karar verildi.

 

“KAMU GÜCÜNÜ KULLANIP, PARAMI ALDI”
Bunun üzerine yeniden söz alan şikayetçi Özcan D. "15 yıllık zabıt katibiyim. 41 yaşındayım. Bütün birikimimi sanığa verdim. Onun yüzünden halen borçlu durumdayım. Sanık kamu gücünü kullanarak beni kandırarak dolandırıcılık yoluyla paramı almıştır. Tüm bunlar dikkate alınarak hakkaniyete uygun bir karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Sanık Tamer C'nin avukatı ise müvekkilinin beraatini talep etti.

 

 

İKİ KİŞİYE KARŞI TOPLAM 6 YIL HAPİS VE 22 BİN 500 ADLİ PARA CEZASI
Mahkeme heyeti, sanık Tamer C'nin şikayetçi Özcan D'ye karşı "basit dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 ay hapis ve 12 bin 500 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık, şikayetçi Gökhan S.'ye karşı ise 3 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

 

İDDİANAME
Eski savcı Tamer C.'nin, şikayetçi savcı Gökhan S.'den Dikili'de bir tarlanın, arsa vasfına dönüştürüleceğini söyleyerek 500 bin TL'yi aldığı, katip Özcan D.'den ise sigorta şirketinde tanıdığı olduğunu ve kendisine araç alabileceğini söyleyerek 202 bin TL parasını aldığı iddia ediliyordu.

Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Tamer C. ise "Kimseden dolandırma kastıyla para almadım. Almış olduğum paralar, arsa ve araba satın alınmasına yöneliktir. Kişilere olan borcumu kabul ediyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.