Covid-19 testleri hatalı mı?

16.09.2020 - 22:03, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1179+ kez okundu.
 

Covid-19 testleri hatalı mı?

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada, PCR testlerinin geçmiş vakaları da pozitif olarak (yanlış) tespit ettiği ortaya çıktı. Araştırma ile ilgili açıklama yapan Carl Heneghan "kontrast testi çok hassas olduğu için hatalı sonuçlar verebiliyor" dedi.

Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre, Covid 19'un teşhisinde ana test olarak kullanılan PCR testleri hatalı sonuçlar verebiliyor.  Önceki enfeksiyonlardaki ölü virüs parçalarını bile tespit edebilecek kadar hassas olan testler, bilim dünyasında da yeterli düzeyde incelenmiş değil. Üniversiteden yapılan açıklamada, bu durumun, şimdiye kadar bilinen sonuçları doğrudan etkileyeceği ifade ediliyor.   YENİ YÖNTEM GELİŞTİRİLMELİ Araştırmacı Carl Heneghan, koronavirüsün tespit edilip edilmediğine bağlı olarak "evet / hayır" vermek yerine, testlerin bir kesme noktasına sahip olması gerektiğini söylüyor. PCR sonuçlarının yeniden düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Heneghan, aksi takdirde virüs bulaşmamış insanların ağır tedavilere maruz kalacağını dile getiriyor.   ÖLÜ HÜCRELER VİRÜS İLE KARIŞTIRILIYOR Heneghan'a göre yeni ve farklı testlerin yapılması daha sağlıklı sonuçlar doğuracak. Oxford Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmada pozitif çıkan hastalardaki virüsün büyüme hızı incelendi. Ancak pozitif çıkan birçok PCR testinde, sadece laboratuvarda veya bir kişide büyümeyecek olan ölü virüs parçalarına rastlandı. Oxford Üniversitesi'ndeki uzmanlar, dokuz ayda dünyayı sarsan salgına karşı daha hassas ve kontrollü hareket edilmesi noktasında yetkilileri uyarıyor.
Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada, PCR testlerinin geçmiş vakaları da pozitif olarak (yanlış) tespit ettiği ortaya çıktı. Araştırma ile ilgili açıklama yapan Carl Heneghan "kontrast testi çok hassas olduğu için hatalı sonuçlar verebiliyor" dedi.

Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre, Covid 19'un teşhisinde ana test olarak kullanılan PCR testleri hatalı sonuçlar verebiliyor.  Önceki enfeksiyonlardaki ölü virüs parçalarını bile tespit edebilecek kadar hassas olan testler, bilim dünyasında da yeterli düzeyde incelenmiş değil. Üniversiteden yapılan açıklamada, bu durumun, şimdiye kadar bilinen sonuçları doğrudan etkileyeceği ifade ediliyor.

 

YENİ YÖNTEM GELİŞTİRİLMELİ

Araştırmacı Carl Heneghan, koronavirüsün tespit edilip edilmediğine bağlı olarak "evet / hayır" vermek yerine, testlerin bir kesme noktasına sahip olması gerektiğini söylüyor. PCR sonuçlarının yeniden düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Heneghan, aksi takdirde virüs bulaşmamış insanların ağır tedavilere maruz kalacağını dile getiriyor.

 

ÖLÜ HÜCRELER VİRÜS İLE KARIŞTIRILIYOR

Heneghan'a göre yeni ve farklı testlerin yapılması daha sağlıklı sonuçlar doğuracak. Oxford Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmada pozitif çıkan hastalardaki virüsün büyüme hızı incelendi. Ancak pozitif çıkan birçok PCR testinde, sadece laboratuvarda veya bir kişide büyümeyecek olan ölü virüs parçalarına rastlandı. Oxford Üniversitesi'ndeki uzmanlar, dokuz ayda dünyayı sarsan salgına karşı daha hassas ve kontrollü hareket edilmesi noktasında yetkilileri uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.