CHP ve İYİ Parti'den yalan rekoru!

19.08.2021 - 11:01, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1973+ kez okundu.
 

CHP ve İYİ Parti'den yalan rekoru!

CHP, İYİ Parti, HDP kaynaklı hesaplar her gün bir yalana sarılıyor. AK Parti ise oluşturduğu birimle muhalefetin algı operasyonunu tek tek çürütüyor.

AK Parti muhalefetin yalan terörüne karşı 'Haftanın Yalanları' ile yanıt veriyor. Muhalefet geçen haftadan bu yana Karadeniz'de yaşanan sel felaketi ve göçmenler konusunda gerek sosyal medyada gerekse yaptıkları açıklamalarla halkı provokate etmeye çalıştı. İşte yalanlar ve gerçekler:   "Santral patladı" İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonucu "Hidroelektrik santralleri patladı" yalanını ortaya attı. Kastamonu Valiliği'nden olaya ilişkin yalanlama gelmesine rağmen Çıray, sosyal medyada ortaya attığı yalanını sürdürmeye devam etti.   Akılalmaz cami yalanı CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilçedeki camii'nin sahra hastanesine çevrilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiği için caminin boşaltıldığını iddia etti. Baltacı'nın iddiasının aksine, ilçe hastanesinin tekrar kullanılabilir duruma getirildikten sonra hastaların yeniden hastaneye sevk edildiği ortaya çıktı.   3 yıllık video yalanı Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde, sahilde Afganistan bayrağının dikildiği görüntüler sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğu ve sahilde pek çok ülkeye ait bayrakların aynı anda bulunduğu ortaya çıktı.   Gerçek diye atladı Gazeteci Mine Kırıkkanat, AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarına ait olduğu iddia ettiği "Çay Dağıtımı ile İlgili Eleştirilere Yanıt Olarak" başlıklı bir yazı paylaştı. İddialara yanıt olarak Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız "Teşkilatımız ile uzaktan yakından alakası olmayan bu bildiri tamamen provokatif ve yalan üzerine hazırlanmış bir paylaşımdır" açıklamasını yaparak iddiayı yalanladı.   Suriyeli dedi, Siirtli çıktı Özellikle göçmenlerle ilgili yalan ve provokatif haberleriyle dikkat çeken aykırı.com.tr adlı platform ve platformun Twitter hesabı, yine yalan ve provokatif bir paylaşıma imza attı. Haberde Şırnak'ta Suriyeli bir şahsın bir ambulansı kaçırarak halkın üzerine sürdüğü ve bu şekilde Silopi'ye kadar gittiği iddia edildi. Olayın aslen Siirt nüfusuna kayıtlı akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.   HSK, o hakimi açığa aldı HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, davasına baktığı iş insanıyla aynı masada yemek yediği görüntüleri basına yansıyan Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nı açığa aldı. HSK tarafından, Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakkında, 26 Temmuz 2021'de soruşturma başlatılarak, müfettiş görevlendirilmişti. HSK müfettişleri konuyla ilgili ön incelemesini tamamladı. HSK İkinci Dairesi, Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın, hakkındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceğine karar verilecek.
CHP, İYİ Parti, HDP kaynaklı hesaplar her gün bir yalana sarılıyor. AK Parti ise oluşturduğu birimle muhalefetin algı operasyonunu tek tek çürütüyor.

AK Parti muhalefetin yalan terörüne karşı 'Haftanın Yalanları' ile yanıt veriyor. Muhalefet geçen haftadan bu yana Karadeniz'de yaşanan sel felaketi ve göçmenler konusunda gerek sosyal medyada gerekse yaptıkları açıklamalarla halkı provokate etmeye çalıştı. İşte yalanlar ve gerçekler:

 

"Santral patladı"
İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonucu "Hidroelektrik santralleri patladı" yalanını ortaya attı. Kastamonu Valiliği'nden olaya ilişkin yalanlama gelmesine rağmen Çıray, sosyal medyada ortaya attığı yalanını sürdürmeye devam etti.

 

Akılalmaz cami yalanı
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilçedeki camii'nin sahra hastanesine çevrilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiği için caminin boşaltıldığını iddia etti. Baltacı'nın iddiasının aksine, ilçe hastanesinin tekrar kullanılabilir duruma getirildikten sonra hastaların yeniden hastaneye sevk edildiği ortaya çıktı.

 

3 yıllık video yalanı
Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde, sahilde Afganistan bayrağının dikildiği görüntüler sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğu ve sahilde pek çok ülkeye ait bayrakların aynı anda bulunduğu ortaya çıktı.

 

Gerçek diye atladı
Gazeteci Mine Kırıkkanat, AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarına ait olduğu iddia ettiği "Çay Dağıtımı ile İlgili Eleştirilere Yanıt Olarak" başlıklı bir yazı paylaştı. İddialara yanıt olarak Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız "Teşkilatımız ile uzaktan yakından alakası olmayan bu bildiri tamamen provokatif ve yalan üzerine hazırlanmış bir paylaşımdır" açıklamasını yaparak iddiayı yalanladı.

 

Suriyeli dedi, Siirtli çıktı
Özellikle göçmenlerle ilgili yalan ve provokatif haberleriyle dikkat çeken aykırı.com.tr adlı platform ve platformun Twitter hesabı, yine yalan ve provokatif bir paylaşıma imza attı. Haberde Şırnak'ta Suriyeli bir şahsın bir ambulansı kaçırarak halkın üzerine sürdüğü ve bu şekilde Silopi'ye kadar gittiği iddia edildi. Olayın aslen Siirt nüfusuna kayıtlı akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

 

HSK, o hakimi açığa aldı
HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, davasına baktığı iş insanıyla aynı masada yemek yediği görüntüleri basına yansıyan Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nı açığa aldı. HSK tarafından, Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakkında, 26 Temmuz 2021'de soruşturma başlatılarak, müfettiş görevlendirilmişti. HSK müfettişleri konuyla ilgili ön incelemesini tamamladı. HSK İkinci Dairesi, Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın, hakkındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.