Büfeciler İmamoğlu'nu Protesto etti

18.09.2020 - 21:29, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1704+ kez okundu.
 

Büfeciler İmamoğlu'nu Protesto etti

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası'na bağlı esnaflar, CHP'li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB'nin iştiraki olan Kültür A.Ş.'nin kira ücretlerine yüzde 400 ila 500 arasında zamlar yaptığını belirterek, belediyenin yanındaki Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi düzenledi.

CHP’li İBB’nin gazete ve ürün satan büfeler için kiralama bedelini yüzde 500 artırması esnafı isyan ettirdi. Büfe kiralarına ortalama yüzde 500 zam yapıldığını, büfelerin yenilenmesi için de kendilerinden 80 ila 300 bin lira arası bir ödeme istendiğini belirten esnaflar karara tepki gösterdi. Kararın geri çekilmesini isteyen esnaflar "Büfeme dokunma", "Büfeler yenilensin işletmeciler değil" yazılı dövizlerle belediyenin yanındaki Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi düzenledi.   20 yıllık büfeci olduğunu söyleyen Mehmet Sarıoğlu, "Hakkımızı savunmak için geldik. Gazete, dergi satışı yapıyoruz. Bizi toplantıya çağırdılar. Herkesi ayrı ayrı toplantıya aldılar. Orada elimize şartlarımızı sundular. O şekilde haberdar olduk, herhangi bir evrak falan gelmedi. Normalde enflasyon oranında zam yapılıyordu. Ortalama yüzde 500 oranında zam yaptılar" dedi.   Sarıoğlu'nun engelli kızı Damla Sarıoğlu ise kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek "Babamın hakkını savunmaya geldim. Haksızlık yapmasınlar. Herkes hakkını aramak için burada" diye konuştu.   Bayi sahipleri adına konuşan İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, adalet ve vicdana aykırı bir zam yapıldığını söyledi.   "Kültür A.Ş. yönetimi, sıraladığı bu şartların 7 gün içinde kabul edilerek sözleşmeyi imzalamamızı, aksi takdirde 1 Ekim itibarı ile büfelerimizi boşaltmamızı istemektedir." diyen Karasu, kendilerine dayatılan şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.   Günlerdir sıkıntılarını anlatmak için İBB yönetimi ile temas kurmaya çalıştıklarını ancak bir türlü olumlu sonuç alamadıklarını belirten Karasu, 1 Ekim tarihi itibarı ile yürürlüğe konmak istenen yeni sözleşmenin pandemi süreci bitene kadar askıya alınmasını istediklerini ifade etti.   Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Karasu, "Ekmek kavgası veren meslektaşlarımın sesi olarak haklarını sonuna kadar savunmak için gerekirse oturma eylemi ve süresiz açlık grevine başlamaktan da kaçınmayacağımı belirtmek isterim" dedi.
İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası'na bağlı esnaflar, CHP'li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB'nin iştiraki olan Kültür A.Ş.'nin kira ücretlerine yüzde 400 ila 500 arasında zamlar yaptığını belirterek, belediyenin yanındaki Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi düzenledi.

CHP’li İBB’nin gazete ve ürün satan büfeler için kiralama bedelini yüzde 500 artırması esnafı isyan ettirdi. Büfe kiralarına ortalama yüzde 500 zam yapıldığını, büfelerin yenilenmesi için de kendilerinden 80 ila 300 bin lira arası bir ödeme istendiğini belirten esnaflar karara tepki gösterdi.

Kararın geri çekilmesini isteyen esnaflar "Büfeme dokunma", "Büfeler yenilensin işletmeciler değil" yazılı dövizlerle belediyenin yanındaki Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi düzenledi.

 

20 yıllık büfeci olduğunu söyleyen Mehmet Sarıoğlu, "Hakkımızı savunmak için geldik. Gazete, dergi satışı yapıyoruz. Bizi toplantıya çağırdılar. Herkesi ayrı ayrı toplantıya aldılar. Orada elimize şartlarımızı sundular. O şekilde haberdar olduk, herhangi bir evrak falan gelmedi. Normalde enflasyon oranında zam yapılıyordu. Ortalama yüzde 500 oranında zam yaptılar" dedi.

 

Sarıoğlu'nun engelli kızı Damla Sarıoğlu ise kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek "Babamın hakkını savunmaya geldim. Haksızlık yapmasınlar. Herkes hakkını aramak için burada" diye konuştu.

 

Bayi sahipleri adına konuşan İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, adalet ve vicdana aykırı bir zam yapıldığını söyledi.

 

"Kültür A.Ş. yönetimi, sıraladığı bu şartların 7 gün içinde kabul edilerek sözleşmeyi imzalamamızı, aksi takdirde 1 Ekim itibarı ile büfelerimizi boşaltmamızı istemektedir." diyen Karasu, kendilerine dayatılan şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Günlerdir sıkıntılarını anlatmak için İBB yönetimi ile temas kurmaya çalıştıklarını ancak bir türlü olumlu sonuç alamadıklarını belirten Karasu, 1 Ekim tarihi itibarı ile yürürlüğe konmak istenen yeni sözleşmenin pandemi süreci bitene kadar askıya alınmasını istediklerini ifade etti.

 

Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Karasu, "Ekmek kavgası veren meslektaşlarımın sesi olarak haklarını sonuna kadar savunmak için gerekirse oturma eylemi ve süresiz açlık grevine başlamaktan da kaçınmayacağımı belirtmek isterim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.