Alman bankası Deutsche Bank’ı dolandıran Ümit Akbulut tutuklandı

18.07.2020 - 19:07, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1897+ kez okundu.
 

Alman bankası Deutsche Bank’ı dolandıran Ümit Akbulut tutuklandı

Gregory van der Wiel’i 4 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Ümit Akbulut'un, Almanya’nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank’ı da dolandırdığı gerekçesiyle tutuklandığı öne sürüldü.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Gregory van der Wiel’i 4 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Ümit Akbulut'un, Deutsche Bank’ı dolandırdığı iddiasıyla tutuklanarak Bielefeld’de bulunan cezaevine gönderildiği iddia edildi. Türkiye'de bulunan bir akrabasına ulaşan Akbulut, bu iddiaları yalanlasa da, Akbulut'un tutuklandığının iddia edildiği olay sonrasında, bankada görevli müdürün görevden alındığı ifade edildi.   2016-2017 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen Hollandalı yıldız futbolcu Gregory van der Wiel, menajer Ümit Akbulut’un o dönemde kendisini 4 milyon dolar dolandırdığını iddia ederek Akbulut hakkında dava açmıştı. Olayın medyaya yansımasının ardından Akbulut hakkında birçok isim aynı şikayetle mahkemeye başvurduğunu açıklamıştı. Davaların görüldüğü sırada Almanya’ya giden Akbulut hakkında açılan dava sonucu Türkiye’ye iade edilmesine karar verilirken, bir haber de Almanya’dan geldi.   'Almanya'da işlediği suçların cezasını çeksin' Almanya’nın önde gelen bankalarından Deutche Bank’ı dolandırdığı iddia edilen Ümit Akbulut, Alman polisi tarafından gözaltına alınırken, Bielefeld’de bulunan ceza evine yerleştirildi. Akbulut’un iadesi için Alman yetkililerle görüşen Türk yetkililer, Akbulut’un yargılanmasının ardından işlemleri hızlandıracak.   Alman Yargısı, Ümit Akbulut’u Türkiye’ye iade etmek gereken işlemleri yapacaklarını ancak Akbulut’un öncelikle Almanya’da işlediği iddia edilen suçların cezasını çekmesini istediklerini Türk yetkililere iletti.   Yakalama kararı verildi Van der Wiel’in yanı sıra Dilek Budak’ı dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ümit Akbulut için yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Almanya’da bulunduğu için yakalanamayan Ümit Akbulut’un Türkiye’ye iade edilmesi istendi. Akbulut’un van der Wiel davasında ise hakkında kırmızı bülten çıkarılması için talepte bulunuldu.   Ancak salgın sebebiyle yaşanan adli tatilden kaynaklı olarak duruşmalar ertelendiği için, Ümit Akbulut hakkındaki kırmızı bülten talebi, önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.
Gregory van der Wiel’i 4 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Ümit Akbulut'un, Almanya’nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank’ı da dolandırdığı gerekçesiyle tutuklandığı öne sürüldü.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Gregory van der Wiel’i 4 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen Ümit Akbulut'un, Deutsche Bank’ı dolandırdığı iddiasıyla tutuklanarak Bielefeld’de bulunan cezaevine gönderildiği iddia edildi. Türkiye'de bulunan bir akrabasına ulaşan Akbulut, bu iddiaları yalanlasa da, Akbulut'un tutuklandığının iddia edildiği olay sonrasında, bankada görevli müdürün görevden alındığı ifade edildi.

 

2016-2017 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen Hollandalı yıldız futbolcu Gregory van der Wiel, menajer Ümit Akbulut’un o dönemde kendisini 4 milyon dolar dolandırdığını iddia ederek Akbulut hakkında dava açmıştı. Olayın medyaya yansımasının ardından Akbulut hakkında birçok isim aynı şikayetle mahkemeye başvurduğunu açıklamıştı. Davaların görüldüğü sırada Almanya’ya giden Akbulut hakkında açılan dava sonucu Türkiye’ye iade edilmesine karar verilirken, bir haber de Almanya’dan geldi.

 

'Almanya'da işlediği suçların cezasını çeksin'
Almanya’nın önde gelen bankalarından Deutche Bank’ı dolandırdığı iddia edilen Ümit Akbulut, Alman polisi tarafından gözaltına alınırken, Bielefeld’de bulunan ceza evine yerleştirildi. Akbulut’un iadesi için Alman yetkililerle görüşen Türk yetkililer, Akbulut’un yargılanmasının ardından işlemleri hızlandıracak.

 

Alman Yargısı, Ümit Akbulut’u Türkiye’ye iade etmek gereken işlemleri yapacaklarını ancak Akbulut’un öncelikle Almanya’da işlediği iddia edilen suçların cezasını çekmesini istediklerini Türk yetkililere iletti.

 

Yakalama kararı verildi
Van der Wiel’in yanı sıra Dilek Budak’ı dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ümit Akbulut için yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Almanya’da bulunduğu için yakalanamayan Ümit Akbulut’un Türkiye’ye iade edilmesi istendi. Akbulut’un van der Wiel davasında ise hakkında kırmızı bülten çıkarılması için talepte bulunuldu.

 

Ancak salgın sebebiyle yaşanan adli tatilden kaynaklı olarak duruşmalar ertelendiği için, Ümit Akbulut hakkındaki kırmızı bülten talebi, önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.