Alevi görünümlü kripto Ermeni

11.10.2020 - 18:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1803+ kez okundu.
 

Alevi görünümlü kripto Ermeni

Almanya'da Kürtçü faaliyet yürüten, aynı zamanda Alevi derneği başkanı olan Metin Aslan hayatını kaybetti. İş dünyasında da tanınan Metin Aslan, Ermeni mezarlığına defnedildi. Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri, Aleviliğin gizli Ermenilerin saldırısı altında olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Tunceli Hozat doğumlu iş adamı Metin Aslan, eşiyle gittiği Vietnam tatilinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. Aslan’ın virüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. 15 yaşında Almanya’da göç eden Aslan, Bruanschweig kentinde 30 sene önce açtığı “Tandure” isimli restoranın işletmeciliğini yapıyordu. Referans Medya’nın haberine göre Aslan, Kürtçü oluşumlara ciddi anlamda destek veriyordu. Aynı zamanda Metin Aslan’ın Alevi Kültür Derneği Başkanlığı yaptığı da belirlendi.    Sözcü ve BirGün’ün “büyük kaybı” 63 yaşında hayatını kaybeden Metin Aslan'ın ölüm haberi Sözcü ve BirGün gazetelerini yasa boğdu. Söz konusu gazeteler, Metin Aslan’ın ölüm haberini, “büyük kayıp” olarak duyurdu. Her iki gazete de Aslan için övgü dolu ifadeler kullandı ve Ermeni mezarlığına defnedilen Metin Aslan'ın hayat hikayesine geniş yer ayırdı. Haberlerde, Aslan’ın ölümünün Bruanschweig halkını yasa boğduğu da iddia edildi.   Hamburg'ta Ermeni mezarlığına defnedildi Almanya'da faaliyet gösteren Alevi Kültür Derneği Başkanlığı görevini yürüten Metin Arslan'ın Ermeni mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.   Alevilerden uyarı: Kripto Ermeniler var Metin Aslan'ın Ermeni mezarlığında çekilen fotoğraflar, Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri tarafından yayınlandı. Derneğin resmi sayfasında, “Metin Aslan'ın kendisini Alevi-Bektaşi olarak tanıttığı ancak kripto Ermeni olduğu öldükten sonra anlaşıldı” denildi.   “Alevi camiasında Ali'siz Alevi istemiyoruz” denilen açıklamada, “Aleviliğin gizli Ermenilerin saldırısı altında” olduğu vurgulandı. Dernek bildirisinde ayrıca, “Milliyetçi Aleviler olarak tüm canlarımızı uyanmaya, özüne dönmeye davet ediyoruz!” denildi.
Almanya'da Kürtçü faaliyet yürüten, aynı zamanda Alevi derneği başkanı olan Metin Aslan hayatını kaybetti. İş dünyasında da tanınan Metin Aslan, Ermeni mezarlığına defnedildi. Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri, Aleviliğin gizli Ermenilerin saldırısı altında olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Tunceli Hozat doğumlu iş adamı Metin Aslan, eşiyle gittiği Vietnam tatilinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. Aslan’ın virüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. 15 yaşında Almanya’da göç eden Aslan, Bruanschweig kentinde 30 sene önce açtığı “Tandure” isimli restoranın işletmeciliğini yapıyordu. Referans Medya’nın haberine göre Aslan, Kürtçü oluşumlara ciddi anlamda destek veriyordu. Aynı zamanda Metin Aslan’ın Alevi Kültür Derneği Başkanlığı yaptığı da belirlendi. 

 

Sözcü ve BirGün’ün “büyük kaybı”
63 yaşında hayatını kaybeden Metin Aslan'ın ölüm haberi Sözcü ve BirGün gazetelerini yasa boğdu. Söz konusu gazeteler, Metin Aslan’ın ölüm haberini, “büyük kayıp” olarak duyurdu. Her iki gazete de Aslan için övgü dolu ifadeler kullandı ve Ermeni mezarlığına defnedilen Metin Aslan'ın hayat hikayesine geniş yer ayırdı. Haberlerde, Aslan’ın ölümünün Bruanschweig halkını yasa boğduğu da iddia edildi.

 

Hamburg'ta Ermeni mezarlığına defnedildi
Almanya'da faaliyet gösteren Alevi Kültür Derneği Başkanlığı görevini yürüten Metin Arslan'ın Ermeni mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.

 

Alevilerden uyarı: Kripto Ermeniler var
Metin Aslan'ın Ermeni mezarlığında çekilen fotoğraflar, Milliyetçi Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri tarafından yayınlandı. Derneğin resmi sayfasında, “Metin Aslan'ın kendisini Alevi-Bektaşi olarak tanıttığı ancak kripto Ermeni olduğu öldükten sonra anlaşıldı” denildi.

 

“Alevi camiasında Ali'siz Alevi istemiyoruz” denilen açıklamada, “Aleviliğin gizli Ermenilerin saldırısı altında” olduğu vurgulandı. Dernek bildirisinde ayrıca, “Milliyetçi Aleviler olarak tüm canlarımızı uyanmaya, özüne dönmeye davet ediyoruz!” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.