AK PARTİ CEMEVLERİNE 2. DİYANET YETKİLERİ VERECEK

GÜNDEM 29.10.2021 - 11:19, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1609+ kez okundu.
 

AK PARTİ CEMEVLERİNE 2. DİYANET YETKİLERİ VERECEK

Cemevleriyle ilgili bir düzenleme üzerinde çalışan AK Parti, cemevlerinin ‘Kültür Merkezi’ statüsüne kavuşturulması, dedelere maaş bağlanması ve cemevlerinin giderlerinin devlet tarafından karşılanması konularını gündeme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısında cemevleri ile ilgili yeni düzenlemeler geleceğinin mesajını vermişti. Konu ile ilgili ise AK Parti çalışmalarına başladı. Uzun bir süredir ibadethane statüsü almak isteyen cemevleriyle ilgili alternatif planlar hazırlandı. Bir dönem Alevi çalıştayları yapan ama bunu sonuca ulaştıramayan AK Parti'nin bu konu ile ilgili izleyeceği yöntemler de belli oldu. Cemevlerinin statüsü Hürriyet gazetesi yazarı Abdurkadir Selvi'nin haberine göre şu an gündemde olan 3 maddelik bir düzenleme var. Bunlardan birincisi; cemevlerinin ibadethane sayılması taleplerini inceleyen AK Parti, onun yerine cemevlerini ‘Kültür Merkezi’ statüsüne kavuşturulması yönünde çalışmalar yapıyor. Dedelere maaş Cemevlerinde görevli dedelerin camideki imamlar gibi maaşa bağlanması yönünde de adım atıldı. Giderlerlerin karşılanması Son düzenleme ise cemevlerininin giderleri konusunda... Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmanması da gündeme alındı
Cemevleriyle ilgili bir düzenleme üzerinde çalışan AK Parti, cemevlerinin ‘Kültür Merkezi’ statüsüne kavuşturulması, dedelere maaş bağlanması ve cemevlerinin giderlerinin devlet tarafından karşılanması konularını gündeme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısında cemevleri ile ilgili yeni düzenlemeler geleceğinin mesajını vermişti.

Konu ile ilgili ise AK Parti çalışmalarına başladı.

Uzun bir süredir ibadethane statüsü almak isteyen cemevleriyle ilgili alternatif planlar hazırlandı.

Bir dönem Alevi çalıştayları yapan ama bunu sonuca ulaştıramayan AK Parti'nin bu konu ile ilgili izleyeceği yöntemler de belli oldu.

Cemevlerinin statüsü
Hürriyet gazetesi yazarı Abdurkadir Selvi'nin haberine göre şu an gündemde olan 3 maddelik bir düzenleme var.

Bunlardan birincisi; cemevlerinin ibadethane sayılması taleplerini inceleyen AK Parti, onun yerine cemevlerini ‘Kültür Merkezi’ statüsüne kavuşturulması yönünde çalışmalar yapıyor.

Dedelere maaş
Cemevlerinde görevli dedelerin camideki imamlar gibi maaşa bağlanması yönünde de adım atıldı.

Giderlerlerin karşılanması
Son düzenleme ise cemevlerininin giderleri konusunda...

Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmanması da gündeme alındı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.