ADAYA GELEN AMERICA BİRLİKLERİNİ VURURUZ

12.12.2021 - 12:51, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1575+ kez okundu.
 

ADAYA GELEN AMERICA BİRLİKLERİNİ VURURUZ

Çin medyası, ABD'nin Tayvan'ı savunmak için adaya asker göndermesi durumunda söz konusu birliklerin Çin kuvvetleri tarafından saldırıya uğrayacağını bildirdi.

"Çin'in Tayvan adasını ilhakına asla izin verilmeyeceğini" söyleyen Biden'ın güvenlik danışmanı Jake Sullivan'a Çin'in devlet medyasından cevap verildi. Çin devlet medyası CGTN'nin haberine göre adaya gönderilen ABD birlikleri saldırıya uğrayacak. Dün bir kez daha Tayvan hava sahasına 13 savaş uçağı uçuran Pekin, basın aracılığıyla tehdit gibi sözler savurdu. Global Times gazetesi başyazısında, ABD'nin Tayvan'ı Çin'e karşı savunmayı "ödeyemeyeceğini" söylendi. Gazete, Sullivan'ı 'koca ağzını' kapatmaya ve 'ülkeniz için daha fazla utanç yaratmaktan' kaçınmaya çağırarak, bu tür tehditlerin inandırıcı olmadığını belirtti. Gazetede yer alan "ABD, Tayvan adasını Çin anakarasını kontrol altına alacak bir piyon olarak görmeye ve hükümete yanlış sinyaller göndermeye devam ederse, durum kötüleşmeye devam edecek" ve "Tayvan sorununu zorla çözmek, Çin anakarası için kaçınılmaz ve tek seçenek olacak" ifadeleri dikkat çekti. Basındaki tehdidi 13 uçakla yapılan hava tacizi destekledi Çin, tehdidin altını çizmek için sekiz avcı uçağı ve iki nükleer yetenekli bombardıman uçağı da dahil olmak üzere 13 savaş uçağını Tayvan hava sahasına gönderdi. Taipei, sortinin altı J-16 avcı uçağı, iki J-10 avcı uçağı, iki H-6 bombardıman uçağı, bir Y-8 casus uçağı, bir Y-8 denizaltısavar uçağı, bir KJ-500 casus uçağı içerdiğini söyledi.
Çin medyası, ABD'nin Tayvan'ı savunmak için adaya asker göndermesi durumunda söz konusu birliklerin Çin kuvvetleri tarafından saldırıya uğrayacağını bildirdi.

"Çin'in Tayvan adasını ilhakına asla izin verilmeyeceğini" söyleyen Biden'ın güvenlik danışmanı Jake Sullivan'a Çin'in devlet medyasından cevap verildi.

Çin devlet medyası CGTN'nin haberine göre adaya gönderilen ABD birlikleri saldırıya uğrayacak. Dün bir kez daha Tayvan hava sahasına 13 savaş uçağı uçuran Pekin, basın aracılığıyla tehdit gibi sözler savurdu.

Global Times gazetesi başyazısında, ABD'nin Tayvan'ı Çin'e karşı savunmayı "ödeyemeyeceğini" söylendi.

Gazete, Sullivan'ı 'koca ağzını' kapatmaya ve 'ülkeniz için daha fazla utanç yaratmaktan' kaçınmaya çağırarak, bu tür tehditlerin inandırıcı olmadığını belirtti.

Gazetede yer alan "ABD, Tayvan adasını Çin anakarasını kontrol altına alacak bir piyon olarak görmeye ve hükümete yanlış sinyaller göndermeye devam ederse, durum kötüleşmeye devam edecek" ve "Tayvan sorununu zorla çözmek, Çin anakarası için kaçınılmaz ve tek seçenek olacak" ifadeleri dikkat çekti.

Basındaki tehdidi 13 uçakla yapılan hava tacizi destekledi
Çin, tehdidin altını çizmek için sekiz avcı uçağı ve iki nükleer yetenekli bombardıman uçağı da dahil olmak üzere 13 savaş uçağını Tayvan hava sahasına gönderdi.

Taipei, sortinin altı J-16 avcı uçağı, iki J-10 avcı uçağı, iki H-6 bombardıman uçağı, bir Y-8 casus uçağı, bir Y-8 denizaltısavar uçağı, bir KJ-500 casus uçağı içerdiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.